Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Zegereeks van Liebens eindigt op Diamond Games

Zegereeks van Liebens eindigt op Diamond Games

Zegereeks van Liebens eindigt op Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-332) is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten op de BNP Paribas Fortis Diamond Games. In de eerste ronde werd ze in twee korte sets naar huis gespeeld door de Duitse Mona Barthel (WTA-42).

De 20-jarige Liebens speelde haar eerste wedstrijd op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. In het kwalificatietoernooi zorgde ze al voor enkele verrassingen door de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-159), de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-203) en haar landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-200) te verslaan.

Het eerste spel van de wedstrijd zorgde meteen voor spanning. Het openingsgame duurde maar liefst tien minuten en werd gewonnen door Liebens. De 24-jarige Barthel bewees al snel waarom zij bijna 300 plaatsen hoger gerangschikt staat dan onze landgenote. Ze won de vijf volgende games en kreeg bij 5-1 drie setpunten. Deze werden knap weggewerkt door de Belgische en Liebens kon terugkomen tot 5-2. De Duitse liet er geen gras over groeien en won de zeven volgende games. Na 52 minuten spelen haalde Barthel het uiteindelijk vlot met 6-2 en 6-0.

De Duitse mag zich nu opmaken voor een duel tegen eerste reekshoofd Eugenie Bouchard (WTA-7) uit Canada.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws