Home » Ethias Trophy » Zes Belgen op de hoofdtabel op de Ethias Trophy

Zes Belgen op de hoofdtabel op de Ethias Trophy

Zes Belgen op de hoofdtabel op de Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er staan zes Belgen op de hoofdtabel van de Ethias Trophy (Challenger, € 106 500 +H) in Bergen. Eerste reekshoofd David Goffin start als favoriet aan het toernooi. Ook Ruben Bemelmans en Steve Darcis zullen de Belgische kleuren verdedigen. Julien Cagnina, Kimmer Coppejans en Olivier Rochus kregen een wildcard van de organisatie.

Zaterdag begonnen de kwalificaties op de Ethias Trophy maar ondertussen is er ook al geloot voor de hoofdtabel. Eerste reekshoofd David Goffin (foto) moet in de eerste ronde spelen tegen een kwalificatiespeler. In de tweede ronde zou Goffin (ATP-132) de Fransman Nicolas Mahut (ATP-105) kunnen tegenkomen. Verder in het toernooi is een mogelijke tegenstander in de in de kwartfinale achtste reekshoofd Dustin Brown (ATP-94). In de tabelhelft van Goffin zitten ook nog zesde reekshoofd en ex-top 20-speler Paul-Henri Mathieu (ATP-84) en vierde reekshoofd Thomasz Belucci (ATP-79).

De andere vijf Belgen zitten allemaal in de andere tabelhelft. De 20-jarige Julien Cagnina (ATP-303) kreeg in extremis nog een wildcard van de organisatie omdat de Oekraïner Sergij Stachovsky (ATP-90) en de Duitser Andreas Beck (ATP-106) afhaakten. Cagnina treft in de eerste ronde het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-92). Ruben Bemelmans (ATP-180) moet in de eerste ronde spelen tegen de 29-jarige Roemeen Adrian Ungur (ATP-142). Het wordt het eerste duel tussen Bemelmans en Ungur. Als Bemelmans de eerste ronde overleeft, is zijn tegenstander Cagnina of Haider-Maurer.

Steve Darcis staat ook op de hoofdtabel in Bergen omdat hij gebruik maakt van zijn beschermde ranking van voor zijn blessure. Darcis moet in de eerste ronde spelen tegen het vijfde reekshoofd, de 29-jarige Israeliër Dudi Sela (ATP-83).

Kimmer Coppejans en de afscheidnemende Olivier Rochus kregen ook een wildcard van de organisatie. Coppejans (ATP-196) lootte in de eerste ronde een kwalificatiespeler, terwijl Rochus (ATP-610) het moet opnemen tegen de Oostenrijker Gerard Melzer (ATP-157). De volledige hoofdtabel kun je hier ontdekken. Uit de kwalificaties komen er ook nog vier spelers op de hoofdtabel terecht. Op dit moment zijn de Belgen Maxime Authom (ATP-275), Michael Geerts (ATP-998), Germain Gigounon (ATP-296) en Yannick Mertens (ATP-249) nog in de running om vanuit de kwalificaties op de hoofdtabel te geraken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws