Home » Ethias Trophy » Zes Belgen op hoofdtabel op Ethias Trophy

Zes Belgen op hoofdtabel op Ethias Trophy

Zes Belgen op hoofdtabel op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 3 tot 11 oktober wordt er in Bergen gestreden voor de titel op de Ethias Trophy (Challenger, Hardcourt, $ 125 000). Steve Darcis (ATP-59) en Ruben Bemelmans (ATP-85) staan als reekshoofden op de hoofdtabel, terwijl Maxime Authom (ATP-174), Niels Desein (ATP-181), Germain Gigounon (ATP-214) en Clément Geens (ATP-411) een wildcard voor de hoofdtabel kregen.

Over twee weken, van 3 tot 11 oktober, vindt de elfde editie plaats van de Ethias Trophy in Bergen. Dit Challengertoernooi op hardcourt werd vorig jaar gewonnen door David Goffin (ATP-15) in een finale tegen Darcis. Goffin zal zijn titel niet kunnen verdedigen. Hij ontving een uitnodiging, maar is verplicht deel te nemen aan alle ATP 1000-toernooien en aan minstens vier ATP 500-toernooien. Op hetzelfde moment als het toernooi in Bergen vinden er in Azië twee ATP-toernooien plaats, Shanghai (ATP 1000) en Peking (ATP 500). Ook Kimmer Coppejans (ATP-132) zal niet meedoen aan de Ethias Trophy omdat hij koos voor het toernooi van Sao Paulo in Brazilië, waar hij gecoacht zal worden door Davis Cup-kapitein Johan Van Herck.

Ondanks de afwezigheid van Goffin en Coppejans, zal de Ethias Trophy toch een mooi deelnemersveld ontvangen met acht top 100-spelers. De Pool Jerzy Janowicz (ATP-66) staat op de Entry List als eerste reekshoofd. Verder doen er ook twee leden van het succesvolle Belgische Davis Cupteam mee in Bergen. Darcis, de hoogst geplaatste Belg, strijdt als tweede reekshoofd voor de titel in Bergen. Bemelmans staat als zevende reekshoofd rechtstreeks op de hoofdtabel. Andere top 100-spelers zijn derde reekshoofd Marsel Ilhan (ATP-84), de ervaren Spanjaard Marcel Granollers (ATP 81), de Franse ex-top 15-speler Paul-Henri Mathieu (ATP 89), de ervaren Tunesiër Malek Jaziri (ATP-91) en de 23-jarige Serviër Filip Krajinovic (ATP-97).

De organisatie kende voor de hoofdtabel bovendien ook vier wildcards toe aan landgenoten. De Belgische nummers vijf, zeven en acht Authom, Desein en Gigounon kregen een wildcard en ook het 19-jarige opkomende talent Geens werd voor zijn knappe seizoen beloond met een wildcard. Voor Geens zal het zijn eerste match zijn op het Challengercircuit.

[alert type=”info” title=”Win vanaf 18 uur tickets voor de Ethias Trophy!”]Wil je zelf toptennis bewonderen op de Ethias Trophy in Bergen? Dat kan! Vanaf 18 uur geeft Tennisplaza België tickets weg voor dit Belgische toernooi. Waag je kans en win!
[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws