Home » ATP » Zesvoudig grandslamwinnaar plaatst vraagtekens bij Federer en Nadal: “De laatste der Mohikanen is Djokovic”

Zesvoudig grandslamwinnaar plaatst vraagtekens bij Federer en Nadal: “De laatste der Mohikanen is Djokovic”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gewezen grandslamwinnaar en ex-nummer 1 van de wereld Boris Becker heeft zo zijn twijfels of Roger Federer (ATP-9) ooit nog zal terugkeren op de Tour en denkt dat het rijk van de big three over en uit is.

Twee weken geleden liet Federer in een videoboodschap weten dat hij opnieuw onder het mes gaat en een lange revalidatie tegemoet gaat. “Ik wil vooral gezond zijn en hoop nog altijd op één of andere manier de vorm te vinden om terug op de tour te komen, maar ik ben realistisch en weet dat het op mijn leeftijd niet makkelijk is om nog eens een operatie te ondergaan en proberen terug te komen”, liet de Zwitser optekenen.

(lees verder onder de Instagrampost)

Volgens Becker is de kans eerder klein dat Federer ooit nog zal terugkeren op het hoogste niveau. “Het is een heel groot vraagteken, alleen hij kent het antwoord, alleen hij heeft de oplossing. Het belangrijkste is dat hij opnieuw beter wordt. Hij heeft de rest van zijn leven nog voor hem en of hij al dan niet nog zal tennissen, komt bijna op de tweede plaats. Hij heeft al zo veel gewonnen en heeft aan niemand meer iets te bewijzen.”

Laatste Mohikaan

Nog volgens Becker, is het rijk van de big three (Federer, Rafael Nadal (ATP-5) en Novak Djokovic (ATP-1)) uit. “Men vroeg zich altijd af hoe lang de big three het zou uithouden. De laatste der Mohikanen is nu opgestaan en dat is Djokovic. Die beleeft een fantastisch jaar. Roger is intussen 40 en moet een derde operatie aan dezelfde knie ondergaan, iets wat op die leeftijd nog langer duurt om te herstellen.”

Niet alleen Federer, ook Nadal zag zijn tennisjaar eerder deze maand in het water vallen door blessureleed.

Boris Becker - © Antenne Düsseldorf (Flickr)
Boris Becker – © Antenne Düsseldorf (Flickr)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS