Home » Ethias Trophy » Zeven Belgen beginnen aan kwalificaties op Ethias Trophy

Zeven Belgen beginnen aan kwalificaties op Ethias Trophy

Zeven Belgen beginnen aan kwalificaties op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500 +H) gaat van start met de kwalificaties. Zeven Belgen komen in actie in de kwalificaties en er zijn ook twee Belgische duels.

De tiende editie van de Ethias Trophy in Bergen begint op de eerste dag met maar liefst zeven Belgen in de kwalificaties. Vanuit de kwalificaties kunnen er vier spelers de hoofdtabel van het toernooi bereiken.

In de kwalificaties worden er vandaag twee volledig Belgische duels gespeeld. Germain Gigounon (ATP-296) start als favoriet tegen de veel lager gerangschikte Julien Dubail (ATP-681). Daarnaast moet de 19-jarige Michael Geerts (ATP-998) spelen tegen de 24-jarige Alexandre Folie (ATP-806).

Yannick Mertens (foto) is als achtste reekshoofd de best geplaatste Belg in de kwalificaties. De 27-jarige Mertens (ATP-249) treft in de eerste kwalificatieronde een haalbare tegenstander. Hij moet het opnemen tegen de 23-jarige Bosniër Mirza Basic (ATP-293). De 20-jarige Jonas Merckx (ATP-666) heeft een moeilijkere opdracht: Hij moet spelen tegen de Fransman Maxime Texeira (ATP-389), die bijna 300 plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Tenslotte komt ook nog de 27-jarige Maxime Authom (ATP-275) in actie. Authom start als favoriet tegen de Kazak Evgeny Korolev (ATP-543), die meer dan 200 plaatsen lager gerangschikt staat.

De kwalificaties zijn om 10 uur s’ochtends begonnen met twee wedstrijden op Central Court en Court 1. Merckx komt als eerst Belg in actie, hij speelt de tweede wedstrijd op het Central Court. Alle andere Belgen werken hun wedstrijd ook op het Central Court af. Authom en Mertens spelen de derde en vierde match op dit tennisveld. Daarna wordt het duel tussen Folie en Geerts gespeeld en tenslotte sluiten Gigounon en Dubail de avond af.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws