Home » Grand Slam » Wimbledon » Zeven Belgen in actie in dubbelspel op Wimbledon

Zeven Belgen in actie in dubbelspel op Wimbledon

Zeven Belgen in actie in dubbelspel op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting voor het dubbelspel op Wimbledon is gekend. Zeven landgenoten zullen de Belgische eer verdedigen.

Dubbelspel mannen

In het dubbeltoernooi van de mannen op Wimbledon zijn Sander Gillé (ATP D-23) en Joran Vliegen (ATP D-25) de twaalfde reekshoofden. De finalisten van Roland Garros spelen in hun openingronde tegen het Servisch-Australische team Laslo Djere (Geen dubbelranking) en Christopher O’Connell (ATP D-846).

(lees verder onder de Instagrampost)

Dubbelspel vrouwen

In het dubbelspel bij de dames zijn er vijf Belgen. Elise Mertens (WTA D-8) is samen met Storm Hunter (WTA D-7) het derde reekshoofd. Het Belgisch-Australische duo treft in de eerste ronde de Oekraïens-Poolse tandem Nadiia Kichenok (WTA D-55) en Alicja Rosolska (WTA D-57).

Yanina Wickmayer (WTA D-74) vormt een duo met de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA D-452). Ze nemen het in de openingsronde op tegen Magda Linette (WTA D-91) en Bernarda Pera (WTA D-102).

De ervaren Kirsten Flipkens (WTA D-49) speelt met de Hongaarse Timea Babos (WTA D-61) in de eerste ronde tegen tiende reekshoofden Asia Muhammad (WTA D-35) en Giuliana Olmos (WTA D-16).

Kimberly Zimmermann (WTA D-47) en Yana Sizikova (WTA D-43) treffen in hun eerste partij thuisspelers Emily Appleton (WTA D-130) en Jodie Burrage (WTA D-497). Greet Minnen (WTA D-56) en de Hongaarse Anna Bondar (WTA D-50) staan tegenover wildcards Makenna Jones (WTA D-107) en Sloane Stephens (WTA D-336).

(lees verder onder de Instagrampost)

Gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel komen er ook drie Belgen in actie. Gillé speelt samen met de Japanse Miyu Kato (WTA D-31), de winnares van Roland Garros in het gemengd dubbelspel. In de eerste ronde spelen ze tegen de zevende reekshoofden Mate Pavic (ATP D-17) en Lyudmyla Kichenok (WTA D-15).

Vliegen vormt een team met Yifan Xu (WTA D-27) uit China. Ze spelen in hun eerste match tegen de tweede reekshoofden Neal Skupski (ATP D-2) en Desirae Krawczyk (WTA D-10).

Flipkens speelt terug samen met de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP D-10) waarmee ze vorig jaar de finale van het gemengd dubbelspel op de US Open bereikte. In de eerste ronde nemen ze het op tegen de Britse wildcards Jonny O’Mara (ATP D-128) en Olivia Nicholls (WTA D-72).

In het gemengd dubbelspel spelen ook twee tenniskoppels. Stefanos Tsitsipas (ATP D-171) tennist aan de zijde van zijn kersverse vriendin Paula Badosa (WTA D-337). Alex De Minaur (ATP D-158) vormt een tandem met zijn Britse vriendin Katie Boulter (Geen dubbelranking).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws