Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Zeven top 20-speelsters op Diamond Games

Zeven top 20-speelsters op Diamond Games

Zeven top 20-speelsters op Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eén week voor de inschrijfdeadline voor de BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000) in Antwerpen werden de eerste namen bekend gemaakt. Onder hen zeven top 20-spelers én vier Belgen.

Kim Clijsters - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Kim Clijsters – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Kim Clijsters is een blije toernooidirectrice. Voor de eerste editie van ‘haar’ vernieuwde Diamond Games schreven nu al zeven top 20-speelsters zich in. Een week voordat de inschrijvingen worden afgesloten, ziet het er dus heel goed uit voor het toernooi van Antwerpen. In een reactie op de toernooiwebsite blikt Clijsters alvast tevreden terug op de inschrijvingsperiode: “Het heeft even geduurd voor we de bevestigingen kregen, mede door de vakanties aan het einde van het seizoen. Maar we zijn heel blij om al zeven top 20-speelsters te kunnen aankondigen voor de BNP Paribas Fortis Diamond Games.”

Absolute publiekstrekker moet de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-7; foto) worden. Als – volgens de WTA – most improved player of the year 2014 zullen er in het nieuwe jaar veel ogen gericht zijn op het 20-jarige talent, die van 9 tot 15 februari dus afzakt naar Antwerpen. Clijsters is alvast in de wolken: “Met Eugenie Bouchard kunnen we het Belgische tennispubliek laten kennismaken met een echte diamant. Ze is bijzonder getalenteerd en zal wellicht snel de top 3 van het vrouwentennis bestormen.”

Andere belangrijke namen zijn Angelique Kerber (WTA-9) en Dominka Cibulkova (WTA-10). Verder zullen ook Andrea Petkovic (WTA-13), Lucie Safarova (WTA-16), Carla Suarez Navarro (WTA-17) en Alizé Cornet (WTA-19) van de partij zijn in België.

Daarnaast is er ook heel wat interesse van de Belgische toppers. Zowel Kirsten Flipkens (WTA-45), Yanina Wickmayer (WTA-75), An-Sophie Mestach (WTA-101) als Alison Van Uytvanck (WTA-106) hopen op eigen bodem te kunnen schitteren op een prestigieus WTA-toernooi. Voor hen is het nog wel even afwachten of ze ook effectief een plaatsje krijgen op de hoofdtabel. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen zij zich namelijk via de kwalificaties naar het toernooi moeten knokken.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws