Home » WTA » Zimmermann dubbelt verder in Cluj-Napoca, Wickmayer onderuit in thriller

Zimmermann dubbelt verder in Cluj-Napoca, Wickmayer onderuit in thriller

Zimmermann dubbelt verder in Cluj-Napoca, Wickmayer onderuit in thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimberly Zimmermann (WTA D-69) en Anna Bondar (WTA D-57) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale in Cluj-Napoca (Roemenië, WTA 250). Yanina Wickmayer (WTA-83) verloor in een driesetter in de eerste ronde van het enkeltoernooi.

Op de Transylvania Open in het Roemeense Cluj-Napoca verloor eerder Greet Minnen (WTA-75) al in de eerste ronde tegen het topreekshoofd. In haar eerste ronde nam Wickmayer het op tegen de Franse speelster Alizé Cornet (WTA-104).

In een spannende driesetter nam Cornet de beste start met 7-5 maar Wickmayer kwam langszij met 6-4. De Franse speelster haalde het echter in de beslissende derde set met 6-3.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Onze landgenote Zimmermann was wel succesvol in de eerste ronde van het dubbeltoernooi. Samen met haar Hongaarse partner Bondar gingen de vierde reekshoofden vlot voorbij Arantxa Rus (WTA D-94) en Sara Errani (WTA D-66). Ze haalden het met 6-2 en 6-1.

In de kwartfinale volgt voor Zimmermann en Bondar een duel tegen het Frans-Britse team Elixane Lechemia (WTA D-85) en Olivia Nicholls (WTA D-104). Wickmayer (WTA D-82) komt ook nog in actie in het dubbelspel. Ze speelt samen met Amina Anshba (WTA D-97) in de eerste ronde tegen derde reekshoofden Ingrid Martins (WTA D-50) en Yana Sizikova (WTA D-63).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws