Home » Grand Slam » “Zonder Nadal had Federer vijf of zes keer Roland Garros gewonnen”

“Zonder Nadal had Federer vijf of zes keer Roland Garros gewonnen”

“Zonder Nadal had Federer vijf of zes keer Roland Garros gewonnen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eerder deze week ging Roger Federer (ATP-8) meteen onderuit op het gravel van Genève (Zwitserland, ATP 250). Volgende week wacht de Zwitser nog een grotere uitdaging: Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Toernooidirecteur en gewezen top 5-speler Guy Forget blikt vooruit.

Op het rijk gevulde palmares van Federer staat maar één titel op Roland Garros. In 2009 versloeg hij de Zweed Robin Söderling die toen voor dé stunt van het jaar had gezorgd door in Parijs gravelkoning Rafael Nadal (ATP-2) uit te schakelen.

Van 2016 t.e.m. 2018 liet Federer het grandslamtoernooi schieten en ook vorig jaar gaf hij (toen geblesseerd) verstek. Volgende week is de Zwitser echter wél opnieuw van de partij. Hij wil ritme opdoen voor zijn hoogtepunt van het jaar: Wimbledon.

“Ik ben uiteraard verheugd dat Roger voor Roland Garros heeft gekozen”, klinkt het bij Forget. “Hij zal er zichzelf en zijn huidige niveau kunnen testen. Gravel als ondergrond vereist precisie in alles wat je doet. Hoe beter Federer in Parijs speelt, hoe beter hij zal zijn op Wimbledon.”

Anders zonder Nadal

Nog volgens Forget had het palmares van de Zwitser er helemaal anders uitgezien als Nadal niet had bestaan. “Federer heeft op Roland Garros zes keer verloren van Nadal. Zonder de Spanjaard had hij zeker vijf of zes keer de titel kunnen pakken.”

Forget hoopt – uiteraard – op een zevende duel tussen de twee kampioenen dit jaar, maar Federer zelf trekt naar Parijs zonder al te veel verwachtingen noch vertrouwen. “Wie denkt dat ik Roland Garros kan winnen, is mis. Ik heb veel te weinig gespeeld, ik maak geen schijn van kans.”

Bekijk hieronder nog eens de samenvattingen van de eerste en (voorlopig) laatste clash tussen Federer en Nadal op Roland Garros.

Halve finale 2019

Halve finale 2005

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws