Home » Olympische Spelen » Zverev glundert met olympisch goud: “Een droom die uitkomt”

Zverev glundert met olympisch goud: “Een droom die uitkomt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Duitser Alexander Zverev (ATP-5) is de nieuwe olympische kampioen in het tennis. In de finale ging hij vlot voorbij de Rus Karen Khachanov (ATP-25).

In de verrassende olympische finale was Zverev duidelijk te sterk voor Khachanov. In amper 1 uur en 19 minuten pakte de Duitser met knap tennis de zege met 6-3 en 6-1.

Zverev was enorm emotioneel met zijn olympische titel: “Het was mijn droom om aan de Olympische Spelen deel te nemen voor mijn land. Het is gewoonweg ongeloofelijk om de gouden medaille te winnen. Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe ik me nu voel. Dit is een droom die uitkomt. Dankjewel aan mijn familie, mijn team, mijn fans, iedereen die me steunde en aan heel Duitsland. We zijn olympische kampioenen.”

(lees verder na de tweet)

Zverev zorgt voor de derde gouden tennismedaille in de Duitse olympische geschiedenis. Steffi Graf won eerder goud in Seoul in 1988 en Michael Stich en Boris Becker pakten het goud in het dubbelspel in Barcelona in 1992.

(lees verder na de tweets)

In het enkelspel bij de mannen was het zilver voor de Rus Khachanov en het brons voor  Pablo Carreño Busta (ATP-11)  die Novak Djokovic (ATP-1) verrassend opzijzette.

(lees verder na de tweet)

Op zondag werden de laatste medailles in het dubbelspel ook uitgedeeld. Rusland greep het goud in het gemengd dubbelspel, terwijl Tsjechië zegevierde in het dubbelspel bij de vrouwen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS