Home » ATP » Zverev zegeviert tweede keer op ATP Finals

Zverev zegeviert tweede keer op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alexander Zverev (ATP-3) heeft voor de tweede keer in zijn carrière de ATP Finals gewonnen. In de finale haalde hij het van Daniil Medvedev (ATP-2).

In de finale in Turijn haalde Zverev het in amper 75 minuten met 6-4 en 6-4 vlot van de Rus Medvedev. Eerder had Medvedev in de groepsfase wel gewonnen van Zverev maar nu nam de Duitser dus revanche.

Zverev ging in de halve finale voorbij nummer één Novak Djokovic, terwijl Medvedev gemakkelijk afstand nam van Casper Ruud (ATP-8). Het is voor Zverev zijn tweede zege op de ATP Finals, na een eerdere titel in 2018. De Duitser pronkte dit seizoen ook met olympisch goud in Tokio en won in totaal 5 titels in 2021. De titel in Turijn is zijn negentiende titel op het ATP-circuit.

Zverev was in de wolken met de overwinning in Turijn: “Het was geweldig. Ik won in de finale tegen iemand waartegen ik vijf keer op rij had verloren. Ik moest een van mijn beste partijen spelen. Ik ben heel blij om met deze zege op vakantie te gaan.”

(lees verder onder de tweet en instagrampost)

Medvedev feliciteeerde Zverev met zijn zege en kijkt al uit naar het volgende seizoen: “Proficiat, je was te goed vandaag. Ik ben verdrietig dat ik vandaag niet kon winnen maar ben trots op mijn seizoen. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar terug te keren. Dankjewel aan mijn team voor een geweldig 2021. Volgende week is het nog Davis Cup en dan starten we de voorbereiding voor de Australian Open en 2022.”

(lees verder onder de tweets)

In het dubbelspel ging de titel in Turijn naar het Franse duo Nicolas Mahut (ATP D-7) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-9). Zij klopten in de finale Joe Salisbury (ATP D-3) en Rajeev Ram (ATP D-4).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS