Home » Geen categorie » Azarenka en Serena Williams krijgen wild card voor Miami

Azarenka en Serena Williams krijgen wild card voor Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Volgende week staat het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, $ 7 972 535) op het programma. Serena Williams (NG) en Victoria Azarenka (WTA-204) krijgen een wild card. 

Vorige week maakten Azarenka en Williams nog hun comeback op het WTA-circuit. Komende week komen ze in actie op de Miami Open. De Wit-Russische kon het toernooi drie keer winnen, het laatst in 2016. Williams is recordhoudster met acht titels.

Het toernooi zal ook het podium vormen voor de terugkeer van Bethanie Mattek-Sands (WTA-140). Het voormalige nummer één van de wereld in het dubbel keert terug na een gruwelijke blessure die ze opdeed in Wimbledon vorig jaar.

Elise Mertens (WTA-22), Alison Van Uytvanck (WTA-50) en Kirsten Flipkens (WTA-69) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Dominika Cibulkova (WTA-30) en Lucie Safarova (WTA-34) hebben verstek gegeven voor het toernooi.

Jong talent krijgt een kans

Revelatie op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 648 508) Amanda Anisimova (WTA-149), zestien jaar, krijgt eveneens rechtstreeks een plaats op de hoofdtabel. Zij haalde knap de vierde ronde maar verloor daarin van Karolina Pliskova (WTA-5). Mede-junioren Claire Liu (WTA-241), winnares van het juniorentoernooi op Wimbledon vorig jaar, en de 15-jarige Whitney Osuigwe (WTA-625), nummer één bij de juniores en kampioene op Roland Garros, krijgen de kans om te proeven van het hoogste niveau.

 

koen

koen

MEER NIEUWS