Home » Davis Cup » Belgisch team ontgoocheld na uitschakeling in Davis Cup

Belgisch team ontgoocheld na uitschakeling in Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na de 2-1 nederlaag tegen Australië is België mathematisch uitgeschakeld op de Davis Cup Finals. Het team van kapitein Johan Van Herck heeft geen kans meer om bij de twee beste tweedes te horen.

Nadat het Australische team zich terugtrok uit het dubbelspel was er nog een sprankeltje hoop, maar eens de rekenmachines bovengehaald werden bleek dat België geen kans meer had om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Rusland heeft meer gewonnen matchen en Argentinië heeft meer gewonnen sets, dus David Goffin (ATP-11) en co stoten niet door naar de laatste acht.

Van Herck toonde zich na afloop ontgoocheld: “De start van beide wedstrijden was niet ideaal, we zijn ontgoocheld over de uitschakeling. Het was ook de laatste wedstrijd van Steve Darcis (ATP-158) in de Davis Cup, het is een beetje triest dat het zo moet eindigen op deze wereldbeker. We hebben kansen gehad om beter te doen.”

Volgend jaar zal België zich opnieuw moeten kwalificeren voor de Davis Cup Finals: “Met het afscheid van Steve verliezen we veel ervaring, maar ik heb vertrouwen in Kimmer Coppejans (ATP-161) en Ruben Bemelmans (ATP-263) om zijn plaats in te nemen. Samen met Goffin en ons dubbelteam hebben we voldoende kwaliteit om er volgend jaar opnieuw bij te zijn.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden