Home » Davis Cup » Bemelmans stunt België terug langszij

Bemelmans stunt België terug langszij

Bemelmans stunt België terug langszij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft op de derde en laatste dag van de Davis Cup voor een stunt gezorgd. Na twee dagen stond België 1-2 achter, en dus moest het Belgische team zondag beide enkelspelen winnen om in de wereldgroep te blijven. Ruben Bemelmans deed zijn deel van de job door verrassend Dudi Sela aan de kant te zetten.

 

“Laatste dag! Het is makkelijk… We moeten twee punten pakken om terug in de Wereldgroep te komen. Komaan mannen, we kunnen het! #VechtTotHetEinde”

Nadat Ruben Bemelmans (ATP-155) vrijdag zijn enkelpartij verloor en ook Steve Darcis en Olivier Rochus het dubbelspel zaterdag niet konden binnenhalen, zag het er slecht uit. Volgens Davis Cup-kapitein Johan Van Herck zou Bemelmans dan ook “de match van zijn leven” moeten spelen tegen Dudi Sela (ATP-85). Aangezien Sela zeventig plaatsen hoger gerangschikt staat, leken de kansen van de België zo goed als verkeken.

Maar Bemelmans speelde met de steun van het publiek op momenten zijn beste tennis om zo op het einde van de eerste set de beslissende break te pakken (7-5) en zo 1-0 voor te komen. Met deze voorsprong keerde de hoop terug, maar die kreeg in set twee na een vroege break van Sela meteen een deuk. Bemel kon de break niet terugdraaien en moest de set uiteindelijk aan de Israëliër laten: 3-6.

Ook in de derde set zag het er initieel niet goed uit. Meteen al in het eerste game kwam Bemelmans 15-30 achter op eigen opslag. Het punt dat daarop volgde zou later het grote kantelpunt van de match blijken te zijn. De Belg vocht zich een weg door het game en ging door op zijn elan om de set met 6-0 binnen te rijven.

Tijdens de korte pauze tussen de sets kon Sela terug tot zinnen komen en zo ging hij in het begin van set vier terug goed mee. Bij 3-2 zorgde Bemelmans echter opnieuw voor een break en bij 5-3 mocht hij gaan opslaan voor de wedstrijd. Na het verkwanselen van twee matchpunten, wist Sela echter terug te breaken. De match leek terug helemaal open te liggen maar bij het vierde matchpunt wist Bemelmans toch te breaken en met een oerkreet bracht hij België terug op 2-2.

Daardoor ligt de confrontatie tussen België en Israël terug helemaal open, en hangt alles dus af van de laatste wedstrijd waarin Steve Darcis (ATP-165) het moet opnemen tegen Amir Weintraub (ATP-184).

“Komaan Steve Darcis, pak het laatste punt! België voor de winst!!”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws