Home » ATP » Bemelmans: “Vrees dat we ook in juni nog niet gaan tennissen”

Bemelmans: “Vrees dat we ook in juni nog niet gaan tennissen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De coronacrisis houdt uiteraard ook de sportwereld in haar greep. De internationale tennistoernooien liggen al zeker stil tot 7 juni. “En ik vrees dat we ook daarna niet meteen opnieuw gaan tennissen”, vertelt Ruben Bemelmans (ATP-215) in een interview met Tennisplaza.

Lege tennisclubs en verlaten fitnesscentra, het is voor topsporters allesbehalve evident om hun dagen nuttig in te vullen. “Het zijn moeilijke tijden”, vertelt Ruben Bemelmans. “Ik hou me deze dagen enkel bezig met conditie, niet met tennis. Mijn conditietrainer en ik hebben een planning opgemaakt zodat ik fit blijf in deze periode.”

De prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami werden al geannuleerd, vorige week kwam ook het bericht dat de volledige Europese gravelkalender in het water valt. Volgens de laatste berichten wordt er pas ten vroegste op 7 juni opnieuw getennist. “En ik vrees dat dit nog te vroeg zal zijn”, aldus Bemelmans. Een journalist van The New York Times voorspelt zelfs dat er dit jaar niet meer getennist zal worden.

Geen inkomsten

De stopzetting van toernooien heeft natuurlijk heel wat gevolgen voor het matchritme van de tennissers. Zo was Bemelmans de laatste weken aan een mooi parcours bezig. Hij won onder meer het enkel- en dubbelspel op het Futurestoernooi van Trento en speelde hij twee knappe wedstrijden in het Davis Cup-duel tegen Hongarije.

Ook op financieel vlak is de verplichte pauze een aderlating. “Daar moet ik inderdaad niet flauw over doen”, aldus Bemelmans. “Er zijn geen toernooien, dus ik heb op dit moment geen inkomen. Maar dat is voor iedereen in de sportwereld hetzelfde.”

Communicatie

De voorbije weken regende het kritiek over de manier waarop de ATP, de WTA en de ITF communiceerden. Heel wat spelers waren gefrustreerd dat ze niet persoonlijk op de hoogte gebracht werden van belangrijk nieuws. “Op dat vlak heb ik geen klachten. Ik vind dat de communicatie best goed verloopt. We krijgen e-mails met alle beslissingen die er gemaakt worden, dus dat zit wel oké”, besluit Bemelmans.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS