Marie Benoît (WTA-366) en Kimberley Zimmermann (WTA-323) hebben zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Grado (Italië, $ 25 000). Benoît nam revanche voor haar verloren halve finale van vorige week. 

Benoît was vorige week nog verliezend halve finaliste tegen de Italiaanse Stefania Rubini (WTA-311). Dinsdag was de wraak zoet met een klinkende 6-3, 6-0 overwinning in de openingsronde. De Belgische moest enkel in de eerste set haar opslag een keer inleveren. In de tweede ronde speelt ze tegen Elena Rybakina (WTA-219), het nummer zes van de plaatsingslijst.

Winnares van vorige week in Caserta Zimmermann speelde haar eerste ronde tegen Thaisa Grana Pedretti (WTA-504). De Belgische was net als vorige week de betere van de twee en had het dit keer iets makkelijker tegen de Braziliaanse. Zimmermann won met 6-2 en 6-0 na 1 uur en 21 minuten tennis. In de volgende ronde wacht ze op de winnares van het duel tussen Giorgia Marchetti (WTA-634) en Jaqueline Adina Cristian (WTA-221).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.