Home » Billie Jean King Cup » Billie Jean King Cup: België verliest ontmoeting met Canada na beslissende dubbel en is veroordeeld tot barrages

Billie Jean King Cup: België verliest ontmoeting met Canada na beslissende dubbel en is veroordeeld tot barrages

Billie Jean King Cup: België verliest ontmoeting met Canada na beslissende dubbel en is veroordeeld tot barrages

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Canadese Vancouver is ons land er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finaleronde van de Billie Jean King Cup. Na de enkelspellen stond het 2-2, maar in het allesbepalende dubbelspel bleek Canada te sterk. Zo verliest België de ontmoeting met 2-3 en speelt ons land in november barrages om in de wereldgroep te blijven.

Bordjes gelijk na het enkelspel

Vrijdag won Ysaline Bonaventure (WTA-86) haar enkelwedstrijd na een spannende driesetter en verloor Yanina Wickmayer (WTA-190) van Leylah Fernandez (WTA-50). Beide landen hielden elkaar dus in evenwicht na de eerste dag.

Ook na de twee volgende enkelwedstrijden kon er nog geen winnaar worden aangeduid. Bonaventure maakte het Fernandez wel erg lastig. Ze won de eerste set met 6-4, maar Fernandez kwam in de tweede set langszij met 5-7. In de derde set bleek de 20-jarige te sterk: het werd 2-6. Bonaventure besefte na afloop dat ze er dichtbij was: “Ik heb het gevoel dat ik er zo dichtbij zat, ik had de wedstrijd in handen. Het is frustrerend.”

(lees verder onder de tweets)

De laatste enkelspelpartij ging oorspronkelijk gaan tussen Wickmayer en Marino (WTA-81), maar Wim Fissette, kersvers kapitein van onze Belgische dames, zette uiteindelijk Greet Minnen (WTA-171) in. Zij nam het op tegen Katherine Sebov (WTA-136). Minnen won de eerste set vlot met 6-2, maar Sebov krikte haar niveau op, wat haar de tweede set opleverde: 3-6. In de derde set vond Minnen opnieuw haar niveau terug van set één. Zo werd het 6-3 en moest het dubbelspel uitsluitsel geven.

(lees verder onder de tweets)

Canada maatje te groot in het dubbelspel

Er waren geen wijzigingen in de samenstelling voor het dubbelspel. Kirsten Flipkens (WTA D-43) vormde een tandem met Greet Minnen (WTA D-63). Ze kwamen uit tegen Fernandez (WTA D-38) en de Canadese topdubbelspeelster Dabrowski (WTA D-7). Daarin moest België de wet van de sterkste ondergaan. Het werd 1-6 en 2-6 na minder dan één uur spelen.

(lees verder onder de tweets)

Minnen blikte nuchter terug op de nederlaag: “Het is hard. Maar dat is tennis. De Canadezen waren te sterk in het dubbelspel, we kunnen dat alleen maar accepteren”. Kapitein Fisette probeerde de positieve zaken te onthouden: “Ik ben super tevreden over de week. De meisjes hebben alles gegeven, jammer genoeg was dat niet voldoende”. Het was trouwens een speciale wedstrijd voor de 36-jarige Flipper, aangezien dit haar laatste wedstrijd was voor België. Ze blijft wel nog fungeren als assistente.

Veroordeeld tot barrages

De nederlaag betekent dat België in november barrages zal moeten spelen om in de wereldgroep te mogen blijven. Afwachten of Elise Mertens (WTA-29), Maryna Zanevska (WTA-76) en Alison Van Uytvanck (WTA-97) dan van de partij zullen zijn. Aan Fisette en Flipkens om de meisjes warm te maken.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws