Home » ATP » Blockx genomineerd voor Belofte van het Jaar

Blockx genomineerd voor Belofte van het Jaar

Blockx genomineerd voor Belofte van het Jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In december vindt het Sportgala 2023 plaats. Daar worden de Sportman, de Sportvrouw, de Belofte, de Ploeg, de Coach, de Paralympiër en Orde van Verdienste van het BOIC van 2023 bekendgemaakt.

Tussen de shortlist van genomineerden (de drie beste) in de categorie ‘Belofte van het Jaar’ zit Alexander Blockx (ATP-347). De andere twee genomineerden zijn Alec Segaert (wielrennen) en Arthur Vermeeren (voetbal).

Belgische hoop voor mannentennis

Blockx speelde tegen Gilles-Arnaud Bailly (ATP-474) in de kwalificaties op de European Open (Antwerpen, ATP 250), waar Blockx, die wordt gecoacht door Philippe Cassiers, het laken naar zich toe trok.

Beiden zijn nog maar 18 jaar, maar worden tot de Belgische tennishoop bij de mannen gerekend.

Geen shortlist, maar wel op longlist

Bailly stond trouwens ook op de longlist van ‘Belofte van het Jaar’, net als Jeline Vandromme (Tennis Europe-23, U16 meisjes). Zij won de Tennis Europe Junior Masters U16.

Bij de vrouwen was Elise Mertens (WTA-29) genomineerd voor de longlist van ‘Sportvrouw van het jaar’, maar haalde de shortlist ook niet.

Ze won dit jaar het enkeltoernooi van Monastir (Tunesië, WTA 250) en behaalde in het dubbelspel twee Masters-100-titels. Ze werd ook runner-up in het dubbelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam).

Op zondag 10 december zal de uitreiking plaatsvinden en weten we wie de trofeeën in de wacht sleept.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws