Home » ATP » Blockx voorbij vierde reekshoofd naar halve finale in Nottingham

Blockx voorbij vierde reekshoofd naar halve finale in Nottingham

Blockx voorbij vierde reekshoofd naar halve finale in Nottingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ATP-338) heeft de halve finale bereikt in Nottingham (Engeland, Challenger 75). Hij was te sterk voor het vierde reekshoofd.

Na de overwinning van Blockx tegen het vijfde reekshoofd in Nottingham, moest de 18-jarige Belg aan de bak tegen het vierde reekshoofd, Abdullah Shelbayh (ATP-188), een 20-jarig talent uit Jordanië. Het werd het eerste duel tussen de twee jonge spelers.

In een spannende eerste set breakte Blockx in het lange zevende game maar daarna brak Shelbayh meteen terug. Blockx redde twee setballen bij 5-6 waardoor een tiebreak de beslissing bracht. In de tiebreak was onze landgenoot met 7-0 duidelijk de sterkste.

Blockx ging verder op zijn elan in de tweede set. Daarin was één break voldoende om de set binnen te halen. Blockx breakte bij 2-1 en hield daarna zijn voorsprong vast. Na 1 uur en 43 minuten maakte de 18-jarige Belg de partij met 6-3 af.

(Lees verder na de posts op X, het voormalige Twitter)

In de halve finale volgt een duel met de 20-jarige Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-198). Vorige week klopte Blockx Mpetshi Perricard nog in een spannende thriller op het Challengertoernooi van Koblenz.

Het is Blockx’ tweede halve finale op een Challengertoernooi. In november vorig jaar bereikte hij al de halve finale in het Zweedse Danderyd.

Joris De Loore (ATP-194) sneuvelde in de tweede ronde in Nottingham. Hij verloor van Mikhail Kukushkin (ATP-247).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws