Home » Davis Cup » Bolivië pakt eerste punt in Davis Cup-duel tegen België

Bolivië pakt eerste punt in Davis Cup-duel tegen België

Bolivië pakt eerste punt in Davis Cup-duel tegen België

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische Davis Cup-team moet meteen achtervolgen tegen Bolivië. Ruben Bemelmans (ATP-221) verloor van de hoogst gerangschikte speler van het Boliviaanse team.

In Paraguay moest Bemelmans als eerste Belg aan de bak tegen Hugo Dellien (ATP-144), de hoogst gerangschikte speler van Bolivië. De Limburger verloor twee keer zijn opslag in de eerste set en ging met 6-3 onderuit.

Bemelmans bleef echter knokken en ging in het begin van de tweede set meteen door de opslag van zijn tegenstander. Dellien keerde evenwel terug met twee breaks en greep de set met 6-4. Na 1 uur en 17 minuten pakte de Boliviaan zo het eerste punt in het Davis Cup-duel.

Ruben Bemelmans en Hugo Dellien - © Tennis Vlaanderen
Ruben Bemelmans en Hugo Dellien – © Tennis Vlaanderen

Bemelmans gaf na zijn partij toe dat Dellien verdiend de zege pakte:”Mijn tegenstander was te sterk vandaag. Ik heb geprobeerd om hem te laten twijfelen maar de kwaliteit van mijn ballen was niet sterk genoeg.”

Bemelmans legt uit dat het in het warme Paraguay moeilijke omstandigheden zijn voor het Belgische team: “Het is heel warm: 35 graden. Voor mij was het niet gemakkelijk om te spelen vandaag.”

De Limburger denkt dat het vervolg van het duel tegen Bolivië niet eenvoudig zal zijn: “Het zal zeker niet gemakkelijk zijn. We moeten wel rustig blijven. We zijn alle drie (de drie enkelspelers van België, red.) hoger gerangschikt dan hun tweede speler en in het dubbelspel zijn Sander en Joran zeker favoriet. We moeten niet panikeren en ons ding blijven doen.”

In de tweede partij van de eerste dag speelt debutant Zizou Bergs (ATP-191) tegen Murkel Dellien (ATP-1332).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws