Home » Brussels Open » Brussels Open: Dag 1 round up

Brussels Open: Dag 1 round up

Brussels Open: Dag 1 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van de Brussels Open zit er ondertussen op. Hoog tijd dus voor een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

De start van de derde editie was een beetje een valse noot. Door de regen van vrijdag, waren de courts aan de voet van het Atomium onbespeelbaar. In eerste instantie werd er hard gewerkt om de courts klaar te krijgen en werden de eerste wedstrijden opgeschoven naar de namiddag. Uiteindelijk werden alle wedstrijden – behalve die op center court geprogrammeerd waren – verplaatst naar Grimbergen. Daar werd Michelle Larcher De Brito (WTA-132) de eerste winnares van de Brussels Open. Zij versloeg Alicja Rosolska (WTA-972) met 6-3 en 6-2.

Verder was er ook nog de opvallend makkelijke overwinning van Mélanie Oudin (WTA-93) tegen de toekomstig Belgische (?) Irina Khromacheva (WTA-216) met 6-1 en 6-0. Ook Shahar Peer (WTA-123), Kristyna Pliskova (WTA-101) en Coco Vandeweghe (WTA-96) hoorden bij de winnaressen van de eerste dag. Het succes van de wildcards was daarentegen beperkt. De jonge Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-349) boekte een knappe overwinning, maar Valentini Grammatikopoulou (WTA-640) mocht al meteen haar koffers pakken.

Ook de twee Belgische wildcards konden geen winst boeken. Ysaline Boneventure (WTA-405) kon enkel op het einde van de sets Gabriela Dabrowski (WTA-287) iets in de weg leggen. Elyne Boeykens (WTA-486) verweerde zich dapper tegen tweede reekshoofd Mallory Burdette (WTA-85), maar moest uiteindelijk de handdoek gooien.

Nog andere dingen die u zeker moet weten:

Simona Halep (WTA-64) laat verstek gaan voor het toernooi met een kuitblessure. Zij wordt vervangen door een lucky loser.
– Omdat Kirsten Flipkens (WTA-21), Yanina Wickmayer (WTA-42) en Alison Van Uytvanck (WTA-168) alle drie in hetzelfde kwart werden ingedeeld, kan er na de kwartfinales nog slechts één Belg over zijn op de hoofdtabel.
– Het positieve nieuws is dat ze alle drie een haalbare kaart krijgen in die eerste ronde.

Dingen om morgen hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:

– Door de slechte weersverwachtingen worden morgen sowieso vier matchen in Grimbergen afgewerkt. De kans bestaat dat het grootste deel van de wedstrijd gedurende de week sowieso indoor afgewerkt zullen moeten worden.
– Shahar Peer tegen Kristyna Pliskova lijkt een interessante affiche te worden.
– Ook het Amerikaanse duel tussen Mallory Burdette en opkomend talent Taylor Townsend lijkt zeker de moeite waard.
– Belgen komen er morgen niet in actie, maar de loting voor het dubbelspel zou wel moeten uitkomen. Daar is het uitkijken naar Kirsten Flipkens die voor de gelegenheid nog eens zou dubbelen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws