Home » Brussels Open » Brussels Open: dag 3 round up

Brussels Open: dag 3 round up

Brussels Open: dag 3 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag werd het eerste deel van de eerste rondes van de Brussels Open gespeeld. Ook de laatste wedstrijden van het kwalificatietoernooi werden afgewerkt. Alles samen leverde dit enkele opvallende resultaten op.

Zoals het deze derde editie van de Brussels Open betaamt, startte ook de derde dag met vertraging door het slechte weer. De kwalificatiewedstrijden werden zelfs indoor afgewerkt. Echte verrassingen konden daar niet genoteerd worden. Eerste reekshoofd Burdette (WTA-82) won in drie sets, en Mélanie Oudin (WTA-80) had enkel in de tweede set wat problemen: 6-2 en 7-6. Zhang (WTA-125) maakte er de omgekeerde score van tegen Shahar Peer (WTA-136): 7-6 en 6-2. Tot slot was het nog de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-105) die voor een kleine verrassing zorgde. Zij schakelde in drie sets de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-99) uit. Wat Coco Vandeweghe betreft, is deze uitschakeling niet zo’n probleem. Zij werd namelijk als lucky loser opgevist voor de hoofdtabel. Yulia Putintseva wordt op de hoofdtabel de tegenstandster van Alison Van Uytvanck.

Op de hoofdtabel ‘verraste’ jonkie Jana Cepelova (WTA-75) Lesia Tsurenko (WTA-69) na een spannende driesetter. Verder wist Olga Govortsova (WTA-64) de reeks verliezen van de Nederlandse Arantxa Rus (WTA-86) (denk aan de laatste Roland Garros van Kim Clijsters) uit te breiden door in twee sets te winnen. Een heel stuk spannender was de wedstrijd tussen zevende reekshoofd Varvara Lepchenko (WTA-29) en Bojana Jovanovski (WTA-48). Uiteindelijk won het reekshoofd, maar daar had ze wel drie sets voor nodig. De grootste verrassing kwam echter van wildcard Elena Baltacha (WTA-234). Zij versloeg de bijna 200 plaatsen hoger gerangschikte Stefanie Voëgle (WTA-58) met 7-6 (11-9) en 7-5.

Verder werden ook enkele dubbelwedstrijden afgewerkt. Eerste reekshoofden Mirza en Zheng plaatsten zich in twee sets voor de kwartfinale en ook Kirsten Flipkens wist zich samen met Magdalene Rybarikova te plaatsen voor die kwartfinale. Tijdens het avondprogramma stond ten slotte nog de wedstrijd tussen Sloane Stephens (WTA-17) en Tsvetana Pironkova (WTA-52) op het programma. Nadat beide speelsters een set hadden gewonnen, werd er bij 2-2 in de derde set beslist om de partij wegens invallende duisternis stilgelegd.

Nog andere dingen die u zeker moet weten

– Op de Primrose cup in Brussel was er een bekende gaste:

WTA BNP Paribas Fortis Brussels Open

Hoog bezoek vandaag op de BNP Paribas Fortis Brussels Open: Justine Henin kwam langs op de Royal Primerose Tennis Club. De voormalige superkampioene en jonge moeder kwam naar een leerlinge van haar tennisacademie kijken, Lesia Tsurenko. Henin botste in Brussel op een vriendin van weleer, Kirsten Flipkens. De begroeting was allerhartelijkst.

– Op Twitter ontstond er echter wat commotie door de wat rare woordkeuze die gehanteerd werd in de tweet die rondgestuurd werd: Justine Henin werd namelijk omschreven als een notorious (‘beruchte’) bezoeker.
– Tot slot stond deze derde dag van de Brussels Open ook in het teken van de pers. Met Xerox’ all access hour werden er bijna een uur lang heel wat toppers geïnterviewd:

Dingen om morgen hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:

– We hebben nog drie Belgen op de hoofdtabel van het enkelspel te goed: Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck. En de organisatie van de Brussels Open spaarde ze alle drie op tot dinsdag. De toeschouwers in België kunnen zich dus aan een Belgendagje verwachten.
– Natuurlijk kunnen we dat bij Tennisplaza België niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom kan u dinsdag bij ons zowel de wedstrijd van Yanina Wickmayer als die van Kirsten Flipkens volgen via een live-verslag, dat is, als het weer het toelaat.
– Verder is het ook nog uitkijken naar het einde van Stephens-Pironkova en naar de wedstrijden tussen Vandeweghe en Georges, Kanepi en Cibulkova en Oprandi en Oudin.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws