Home » Exhibitie » Clijsters blijft imponeren en… winnen

Clijsters blijft imponeren en… winnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters weet van geen ophouden op de World TeamTennis. De Belgische won donderdagnacht opnieuw in het enkel- én gemengd dubbelspel.

In hun derde ontmoeting kwam het team van Clijsters, de New York Empire, uit tegen Orlando Storm met o.a. Danielle Collins en Jack Sock. Clijsters opende de debatten tegen Collins en versloeg de Amerikaanse, hetzij nipt, met 5-4.

De Belgische kreeg het wel niet cadeau van de gewezen halve finaliste op de Australian Open (2019) en huidig nummer 51 van de wereld. Ze moest voor het eerst een break toestaan, maar brak op haar beurt zelf twee keer door de opslag van Collins. En hoewel haar opslag minder draaide dan tijdens de voorbije dagen, sloeg Clijsters wel heel wat meer winners dit keer.

Danielle Collins - © World TeamTennis
Danielle Collins – © World TeamTennis

Nadat ze eerder de scalpen van Bernarda Pera en Sofia Kenin had genomen, scoort Clijsters dus drie op drie in haar enkelwedstrijden.

Ook dubbelsucces

Ook in het gemengd dubbelspel kwam Clijsters opnieuw in actie. Aan de zijde van haar Britse maatje Neal Skupski verpletterde ze diens oudere broer Ken Skupski en Jessica Pegula uit de Verenigde Staten met 5-1.

Uiteindelijk won New York Empire de ontmoeting met 24-16, een tweede overwinning op rij voor Clijsters’ team dat nu op de 2e plaats in de stand prijkt.

Komende nacht komt Clijsters wellicht opnieuw in actie. Dan neemt New York Empire het op tegen Chicago Smash met o.a. Sloane Stephens, Bethanie Mattek-Sands en Eugenie Bouchard.

De mooiste punten uit Clijsters vs. Collins

Samenvatting New York Empire vs. Orlando Storm

De mooiste foto’s van de ontmoeting

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS