Home » Grand Slam » Coach Robbe Ceyssens: “Elise en ik praten niet over Grand Slams winnen”

Coach Robbe Ceyssens: “Elise en ik praten niet over Grand Slams winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De verwachtingen staan steeds hoger gespannen voor Elise Mertens (WTA-18) na haar vlotte overwinning op Sofia Kenin (WTA-4) in de vierde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Coach Robbe Ceyssens wil zijn poulain én vriendin echter niet te veel druk opleggen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Eigenlijk praten we niet over het winnen van Grand Slams”, aldus Ceyssens. “We bekijken wedstrijd per wedstrijd en zien dan wel wat er gebeurt. Als Elise haar niveau uit de wedstrijd tegen Kenin kan behouden, denk ik wel dat ze nog ver kan geraken.”

Ceyssens is naar eigen zeggen erg trots op hoe Mertens na de lockdown presteert. “Op training ging het goed, maar het was moeilijk in te schatten hoe zich dat ging vertalen in wedstrijden, zeker na zo’n lange periode zonder competitie. Elise toont zich momenteel echter mentaal heel sterk en grijpt haar kansen, daar ben ik heel tevreden mee.”

Azarenka

In haar kwartfinale wacht Mertens tennismoeder Victoria Azarenka (WTA-27), één van de spelers in vorm op dit moment. “Azarenka is een agressieve speelster en sterk vanaf de baseline. Elise zal op haar beurt agressief voor de dag moeten komen, ze mag zich niet te ver achteruit laten drukken, dat wordt heel belangrijk. Ook moet ze proberen haar aan het lopen te brengen.”

De wedstrijd van Mertens en Azarenka wordt komende nacht om 1u afgewerkt in het Arthur Ashe stadion. Je kan ze hier live volgen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS