Home » ATP » Darcis neemt definitief afscheid van Davis Cup: “Bedankt voor alle magische momenten”

Darcis neemt definitief afscheid van Davis Cup: “Bedankt voor alle magische momenten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-158) speelde in Madrid zijn laatste wedstrijd voor het Belgische Davis Cup-team. Na afloop van het duel met Australiër werd Monsieur Coupe Davis in de bloemetjes gezet.

Darcis streed voor wat hij waard was tegen Nick Kyrgios (ATP-30), maar hij kon niet stunten tijdens zijn laatste Davis Cup-wedstrijd. Na afloop van de ontmoeting met Australië nam kapitein Van Herck het woord: “We hebben verloren, maar ik vind dat we iets moeten zeggen over de grote meneer die ons team zal verlaten Hij heeft enorm veel gedaan voor de Davis Cup. Een dikke merci Shark in naam van het hele team, je hebt ons vele mooie momenten gegeven.”

De Belgische fans gaven Monsieur Coupe Davis een groot applaus en Darcis gaf nog een afscheidsspeech: “Dit was mijn laatste match en mijn laatste ontmoeting in de Davis Cup. Ik ben heel tevreden dat ik verschillende generaties lang mocht deel uitmaken van het team. Ik wil het publiek van doorheen alle jaren bedanken, en zeker al wie naar hier gekomen is om voor ons te supporteren. Het nieuwe format is niet het beste, maar jullie hebben ons goed gesteund. We hebben ons uiterste best gedaan en ik ben ervan overtuigd dat er nog iets moois aankomt.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden