Home » WTA » Discussie tussen Collins en Sakkari in Montreal: “Hou je mond!”

Discussie tussen Collins en Sakkari in Montreal: “Hou je mond!”

Discussie tussen Collins en Sakkari in Montreal: “Hou je mond!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het toernooi van Montreal (Canada, WTA 1000) ging het er in de wedstrijd tussen Maria Sakkari (WTA-8) en Danielle Collins (WTA-48) even hevig aan toe in de tweede set.

De Amerikaanse won de eerste set met 6-4 en leidde met 2-1 in de tweede set. Sakkari, het achtste reekshoofd, miste een eerste opslag die Collins terugsloeg. Uit frustratie sloeg de Griekse de bal in het publiek.

Geen waarschuwing

Sakkari, vorige week verliezend finaliste in Washington (Verenigde Staten, WTA 500), stak onmiddellijk haar hand op als verontschuldiging, maar Collins wou het er niet bij laten. “Heb je gezien wat er juist is gebeurd?”, vroeg ze aan de scheidsrechter, die Sakkari geen waarschuwing gaf.

Sakkari antwoordde: “Ik heb niet eens iemand geraakt, de bal landde op de grond”.

Daarop zei Collins “Hou je mond!”, wat niet naar de zin was van de 28-jarige Griekse. “Wat is jouw probleem? Ik heb niemand geraakt, de bal raakte het kader.”

De scheidsrechter kwam tussenbeide en bedaarde de gemoederen. Na het voorval stormde de Amerikaanse naar de overwinning. Het werd uiteindelijk 6-4 en 6-2.

Collins, die in de eerste ronde Elina Svitolina (WTA-26) ook al uitschakelde, speelt nu tegen thuisspeelster Leylah Fernandez (WTA-81).

Gelijkaardig voorval

Het incident deed denken aan de diskwalificatie van Miyu Kato (WTA D-34) en Aldila Sutjiadi (WTA D-35) in het dubbelspel op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Na (ongewild) een ballenmeisje te raken, besliste de scheidsrechter toen om het dubbelduo te diskwalificeren.

Kato veroverde wél de titel in het gemengd dubbelspel aan de zijde van Tim Puetz (ATP D-19), van een apotheose gesproken.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws