Home » Grand Slam » Djokovic schrijft open brief: “Ik heb alleen maar goede bedoelingen”

Djokovic schrijft open brief: “Ik heb alleen maar goede bedoelingen”

Djokovic schrijft open brief: “Ik heb alleen maar goede bedoelingen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na alle kritiek van de afgelopen week kroop Novak Djokovic (ATP-1) in zijn pen. De Serviër benadrukt dat hij alleen maar zijn collega’s wou helpen.

Als leider van de spelersvakbond legde Djokovic enkele eisen op tafel, maar die werden van tafel geveegd door de lokale overheid. Er kwam veel kritiek op de nummer 1 van de wereld, maar die verdedigt zich nu: “Na alle kritiek in de pers en op sociale media over mijn brief aan toernooidirecteur Craig Tiley wil ik graag enkele zaken verduidelijken. Mijn goede bedoelingen voor mijn medespelers zijn verkeerd opgevat als egoïstisch, moeilijk en ondankbaar. Dit is absoluut niet waar. Ik kies ervoor om iets te doen voor mijn medespelers, in plaats van gewoon achterover te leunen. Ik heb hard moeten werken om bepaalde privileges te verdienen.”

Brainstorm

De Serviër benadrukt nogmaals dat hij geen kwade bedoelingen had: “Het was meer een soort brainstorm met de toernooidirecteur waarin ik enkele suggesties deed. Ik heb altijd een zeer goede relatie met hem gehad en ik respecteer en waardeer alle moeite die hij doet om de Australian Open te laten doorgaan. Ik was me ervan bewust dat de kans klein was dat enkele van de suggesties werden geaccepteerd, net zoals mijn verzoek geweigerd werd om in Melbourne in quarantaine te gaan in plaats van in Adelaide omwille van strikte overheidsvoorschriften.”

Djokovic haalt ook uit naar de pers: “De zaken in de media escaleerden en er was een algemene indruk dat de spelers (inclusief ikzelf) ondankbaar, zwak en egoïstisch zijn omwille van de quarantaine. Het spijt me dat het zover is gekomen, want ik weet dat vele spelers heel dankbaar zijn dat ze hier mogen spelen. Het is niet makkelijk om niet te kunnen trainen, maar niemand heeft ooit de veertien dagen quarantaine in vraag gesteld.” De Serviër sluit af met “ik wens jullie allemaal veel gezondheid en liefde”.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws