Home » Nieuws » Dubbelspecialiste Dabrowski en The Tennis Tribe lanceren enquête rond dubbelspel en delen resultaten met Tennisplaza

Dubbelspecialiste Dabrowski en The Tennis Tribe lanceren enquête rond dubbelspel en delen resultaten met Tennisplaza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Canadese top dubbelspeelster Gabriela ‘Gaby’ Dabrowski lanceerde afgelopen weekend op Twitter een enquête rond dubbelspel. Tennisplaza vroeg én kreeg een woordje uitleg.

Will Boucek - © Will Boucek
Will Boucek – © Will Boucek

“De enquête is in feite een samenwerking tussen The Tennis Tribe en mij”, liet Dabrowski aan Tennisplaza weten. En dus richtten we ons tot de bezieler van The Tennis Tribe, de Amerikaan Will Boucek.

“Ik ben zelf een grote dubbelfan en was geïnspireerd door Gaby’s reactie op de uitlatingen van Marion Bartoli“, vertelt Boucek ons. “Ik vroeg haar of ik haar mocht interviewen en zij stemde in. Ik organiseerde een Zoom call en na afloop bleek dat zij iets wilde doen voor het dubbelspel en ik haar daarbij kon helpen. We besloten een enquête op te maken: zij verzon de vragen en ik zorgde voor het technische gedeelte.”

“De bedoeling van de enquête is om een zicht te krijgen op hoe en of dubbelspel leeft bij de fans, waar zij naar op zoek zijn. Gaby is lid van de WTA spelersraad en kan de resultaten gebruiken om meer bewustzijn te creëren.”

Positieve resultaten

Tot dusver kregen Boucek en Dabrowski een vierhonderdtal reacties binnen. “En de resultaten zijn positief”, aldus Boucek. “Tachtig procent van de respondenten wil meer dubbelspel zien. Zeventig procent daarvan is zelfs bereid om te betalen om dubbelspel op tv of streaming te kunnen volgen.”

Als dubbelspel dan toch zo populair blijkt te zijn, wat is dan het probleem? “Het draait om marketing”, weet Boucek. “De mensen willen dubbelspelers écht wel beter leren kennen. Het is aan de WTA, ATP én aan de spelers zelf om dubbelspel meer en beter te promoten. In de Verenigde Staten wordt er meer dubbelspel gespeeld dan enkelspel, dan is het toch vreemd dat de sport niet populairder is?”

Niet eerlijk

Tot slot legden we Boucek de meest recente uitspraken van Bartoli over het dubbelcircuit voor. “Misschien heeft zij nood aan aandacht, maar ik vind het alleszins niet eerlijk hoe zij enkel- en dubbelspel met elkaar vergelijkt. Het is een verschillend spel.”

“Ik denk niet dat minder dubbelspel de oplossing is. Nogmaals: het is een marketingprobleem. Alleszins hoop ik dat Gaby met onze enquête wat kan teweegbrengen op de spelersraad.”

Ook een dubbelfan? Klik dan hier om de enquête in te vullen. Hieronder kan je het interview van Boucek met Dabrowski bekijken.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS