Home » Ethias Trophy » Emotioneel afscheid van Xavier Malisse

Emotioneel afscheid van Xavier Malisse

Emotioneel afscheid van Xavier Malisse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse heeft woensdag voor eigen publiek afscheid genomen van het toptennis. Sergej Stachovski beëindigde de carrière van Malisse in de eerste ronde met een 6-3 7-6 overwinning. In een emotionele speech bedankte Xavier zijn fans en familie.

Malisse kondigde eerder dit toernooi aan dat de Ethias Trophy zijn afscheid zou worden. De kans dat hij een wildcard in Australië zou krijgen is klein, en hij twijfelt ook om dit nog te doen. Malisse wou nog een keer schitteren voor eigen publiek, en dat lukte vooral in een spannende tweede set, die hij nipt verloor in de tiebreak.

Na de match werd Malisse in de bloemetjes gezet door de organisatie, en gaf hij een emotionele speech. “Ik heb altijd graag in België gespeeld, en zeker op dit toernooi waar ik me echt thuisvoel”. Hij bedankte ook pers en fans “Bedankt voor jullie steun, ook in momenten dat jullie je soms afvroegen wat ik aan het doen was”.

Toen Malisse zijn familie wou bedanken, kreeg hij het lastig. “Bedankt Olivier, jij hebt heel veel voor mij gedaan. Dankzij jou moest ik me alleen maar op tennis concentreren, jij deed al de rest”. De tranen rolden over Malisse zijn wangen toen hij zijn ouders bedankte “Mijn vader is er vandaag niet, maar ik weet dat hij kijkt. Ik ben hier dankzij hem, hij heeft me altijd gesteund. Aan mijn moeder denk ik altijd. Ze was altijd in mijn hart tijdens al mijn wedstrijden.”

Na de wedstrijd gaf Malisse nog een persconferentie, waarin hij het had over de toekomst. Malisse zou graag jongeren begeleiden, en hoopt het komende jaar met een jonge speler mee te kunnen reizen als coach. Ook wil hij nog graag demonstratiewedstrijden blijven spelen, zoals bijvoorbeeld de Optima Open. Dat vertelde hij ook eerder op de dag in een interview met Tennisplaza.be

Bekijk een fotospecial van het afscheid van Malisse op onze Facebook pagina

Na alle interviews nam Malisse ook nog een filmpje op om zijn fans te bedanken :

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws