Home » European Open » European Open: Goffin wildcard voor hoofdtabel, talenten Bailly en Blockx spelen kwalificaties: “Mix van jong talent en gevestigde waarden”

European Open: Goffin wildcard voor hoofdtabel, talenten Bailly en Blockx spelen kwalificaties: “Mix van jong talent en gevestigde waarden”

European Open: Goffin wildcard voor hoofdtabel, talenten Bailly en Blockx spelen kwalificaties: “Mix van jong talent en gevestigde waarden”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag vond in het Antwerps stadhuis de persconferentie plaats van de European Open (Antwerpen, ATP-250). Directeur Dick Norman kondigde, in het bijzijn van Gilles-Arnaud Bailly (ATP-639), het volledige deelnemersveld aan.

Naast Stefanos Tsitsipas (ATP-5) verwelkomt de European Open nog een tweede speler uit de top tien: Jannik Sinner (ATP-7). De Italiaan won het toernooi in 2021. Zo nemen er voor het eerst twee top tienspelers deel.

Wie ook van de partij zal zijn, is de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-20) en de finalist van vorig jaar, Sebastian Korda (ATP-33).

“Ik ben ook heel blij met de komst van Dimitrov, het voormalige nummer drie van de wereld, die altijd garant staat voor entertainment, tennis van hoog niveau en sportiviteit. Hij hoopt om dit jaar in Antwerpen beter te doen dan zijn halve finale van 2020 en start sowieso als één van de favorieten”, onderstreept Norman.

De organisatie communiceerde eerder al dat ook de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-80) te zien zal zijn in de Lotto Arena.

Leuk weetje: zowel de jongste als de oudste ATP-speler uit de top honderd zullen deelnemen in Antwerpen, en het zijn twee Fransmannen. Arthur Fils (ATP-44) is met zijn negentien jaar de jongste deelnemer uit de top honderd, Richard Gasquet (ATP-65) is ondertussen 37 jaar.

(lees verder onder de Instagrampost)

Wildcard voor Goffin

David Goffin (ATP-100) haalde de entry cut van ATP-70 niet en krijgt van de organisatie daarom een wildcard voor de hoofdtabel. De Belg speelde afgelopen weekend niet op de Davis Cup in Hasselt en gaf ook verstek voor het toernooi van Rennes.

Jonge talenten in kwalificaties

Bailly en Alexander Blockx (ATP-777) ontvangen van de organisatie een wildcard voor de kwalificaties. Bailly, die aanwezig was op de persconferentie, viert vandaag zijn achttiende verjaardag. De organisatie feliciteerde hem met een ‘wildcard-cake’.

“Ik ben de organisatie erg dankbaar”, vertelt Bailly. “Ik heb nog enkele weken om me goed voor te bereiden. Morgen heb ik mijn praktisch rij-examen”, lacht Baily nog.

“Blockx, die als winnaar van de Australian Open (Australië, Grand Slam) voor junioren dit jaar stappen vooruit blijft zetten, zal weer het beste van zichzelf geven in de Lotto Arena”, zegt Norman.

Opvallende afwezigen op de tabellen: Sander Gillé (ATP D-20) en Joran Vliegen (ATP D-21). Zij opteren om deel te nemen aan de toernooien in Azië. Zizou Bergs (ATP-172) is alternate.

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X, het vroegere Twitter)

Nieuwe themadagen

Nieuw dit jaar is de Ethias Next Gen Day op zondag 15 oktober, waar jonge, opkomende spelers vragen kunnen stellen aan coaches, managers en tennisexperts.

“We zetten zoals steeds ook weer in op beleving op en naast het veld, onder andere met tal van themadagen. Nieuw dit jaar is ook ‘tennis for life’ op zaterdag waar fans mogen tennissen en een mooi bedrag in de wacht kunnen slepen voor een goed doel van hun keuze”, vertelt Ilse Van Parys, Event Director bij de European Open.

Steun van stad Antwerpen

“Met het drieluik WK Turnen-European Open-Antwerp Marathon zijn het drukke sporttijden in Antwerpen, maar deze sportschepen en -fan in hart en nieren kan er alvast geen genoeg van krijgen”, blikt Antwerps schepen van sport Peter Wouters vooruit.

“Met editie nummer acht in aantocht zijn we bezig aan een hoogstaande en meeslepende rally die een stuk langer duurt dan een gemiddelde slagenwisseling. De European Open en de stad Antwerpen zijn dus een winnende combinatie, maar wellicht is het publiek de grootste winnaar.”

“Bijna uitverkocht”

Er kunnen nog steeds tickets aangekocht worden voor de European Open. Van Parys geeft wel als tip om snel te zijn: “De ticketverkoop loopt als een sneltrein en ook onze hospitality overstijgt nu al de verkoop van vorig jaar. We kunnen de tennisfans alleen maar oproepen om zo snel mogelijk hun tickets te kopen om er zeker bij te zijn, omdat het weekend al voor meer dan 90% is uitverkocht.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws