Home » Geen categorie » Ex-nummer zeven van de wereld scheert hoge toppen met drie opeenvolgende titels

Ex-nummer zeven van de wereld scheert hoge toppen met drie opeenvolgende titels

Ex-nummer zeven van de wereld scheert hoge toppen met drie opeenvolgende titels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Belinda Bencic (WTA-74) is stilaan helemaal terug. De 20-jarige Zwitserse won de voorbije weken liefst vijftien matchen op rij en stak drie toernooizeges op zak.

Bencic prijkte anderhalf jaar geleden nog op plaats zeven op de WTA-ranking, maar door een polsblessure zakte ze het voorbije seizoen helemaal weg. Op 19 september maakte de Zwitserse, op dat moment het nummer 312 van de wereld, haar comeback op het ITF-toernooi van Sint-Petersburg. Sindsdien scheert de 20-jarige Bencic opnieuw hoge toppen.

Ze triomfeerde in Sint-Petersburg door onderweg onder meer de vloer aan te vegen met onze landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-183), 6-1 en 6-2. Op het WTA-toernooi van Linz klopte ze dan weer Kirsten Flipkens (WTA-76) na een zinderende partij, 4-6 6-2 7-6 (7). In het Franse Poitiers was Bencic met 6-4 en 6-3 te sterk voor Yanina Wickmayer (WTA-113), maar moest ze in de halve finales op 28 oktober wel de duimen leggen voor Alison Van Uytvanck (WTA-77), 3-6 2-6.

Ruim twee maanden later is dat nog altijd haar laatste nederlaag. Bencic haalde terug haar oude niveau en speelde de voorbije weken alles kapot. Ze schreef de WTA-toernooien van Hua Hin en Taipei (125 000 Series) op haar naam en was ook de beste in Dubai (ITF, 100 000) anderhalve week geleden. Vijftien opeenvolgende winstpartijen en amper één setje prijsgegeven. Op de WTA-ranking klom ze naar plaats 74, een stijging van bijna 250 plaatsen. Indrukwekkend.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws