Home » ATP » Federer en Thiem moeten inpakken in Doha

Federer en Thiem moeten inpakken in Doha

Federer en Thiem moeten inpakken in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ATP-toernooi van Doha (Qatar, ATP 250) is onthoofd. Topreekshoofden Dominic Thiem (ATP-4) en Roger Federer (ATP-6) gingen onderuit in de kwartfinale.

Eén dag na zijn succesvolle comeback op het ATP-circuit moest Federer aan de bak tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-42). De Zwitser won de eerste set met 6-3, maar verloor de tweede set met 1-6. In een spannende derde set kreeg Federer een matchpunt op de opslag van zijn tegenstander, maar hij kon het niet benutten. In het volgende spelletje brak Basilashvili en wat later maakte hij het af op zijn eigen opslag: 5-7. Federer zei achteraf dat hij wat last had van zijn schouder, en nog niet weet of hij in Dubai in actie zal komen.

(lees verder onder de tweet)

Ook topreekshoofd Thiem moest het hoofd buigen voor Roberto Bautista Agut (ATP-13). De Oostenrijker ging met 6-7 (3), 6-2 en 4-6 onderuit in zijn kwartfinale. In de halve finale speelt Bautista Agut tegen Andrey Rublev (ATP-8), die zonder te spelen de halve finale bereikte na twee walkovers. Basilashvili neemt het op tegen Goffin-killer Taylor Fritz (ATP-33).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws