Home » Nieuws » Fissette en Flipkens klaar voor hun Canadese vuurdoop in de Billie Jean King Cup: “We voelen elkaar goed aan”

Fissette en Flipkens klaar voor hun Canadese vuurdoop in de Billie Jean King Cup: “We voelen elkaar goed aan”

Fissette en Flipkens klaar voor hun Canadese vuurdoop in de Billie Jean King Cup: “We voelen elkaar goed aan”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wim Fissette (kapitein) en Kirsten Flipkens (assistente én speelster, WTA D-43) hebben vertrouwen in hun eerste Billie Jean King Cup-opdracht in en tegen Canada. “De sfeer is goed en ik ben ervan overtuigd dat we een sterke prestatie gaan neerzetten”, blikt de nieuwe kapitein van de Belgische tennisvrouwen vooruit.

Op 14 en 15 april strijdt België in het Pacific Coliseum in het Canadese Vancouver voor een plekje in de Billie Jean King Cup Finals. De vuurdoop van Fissette als kapitein wordt niet min, want bij Canada tekenen bijna alle toppers present.

“Elke ontmoeting in de Billie Jean King Cup is speciaal en Canada is uiteraard een erg sterk team, maar ik ben heel tevreden met het team dat we hier hebben”, opent Fissette zijn eerste echte persconferentie voor de Belgische vrouwenploeg. “We hebben drie speelsters in de ploeg die het jaar goed gestart zijn en vertrouwen is een belangrijke factor tot succes is in het vrouwentennis.”

Iedereen is klaar

De Belgische Billie Jean King Cup-ploeg landde zaterdagnamiddag in Canada en heeft er al een intensief trainingsschema opzitten. “Zaterdag hebben we het rustig aan gedaan met een eerste fitnesssessie, daarna hebben we samen in het hotel gegeten. Zondag en maandag hebben we, naast in de fitness, ook lang op de baan gestaan.”

“Ik geloof dat we een goede kans maken tegen Canada. We zijn alleszins voorbereid en ik hoop dat we ons de komende dagen verder mentaal en fysiek kunnen klaarstomen voor de ontmoeting. Ik zie een hoge intensiteit en de kwaliteit is ook aanwezig. Iedereen staat gefocust op de baan, maar tegelijk hebben we ook al veel plezier gehad. De sfeer is goed en iedereen is er klaar voor.”

Dezelfde golflengte

Voor Flipkens is de ontmoeting met Canada al helemaal een primeur. De Molse staat naast het veld als assistent-coach van Fissette, maar kan ook worden ingezet op het veld als (dubbel)speelster. “Tot dusver is alles goed verlopen”, vertelt ze met een glimlach. “Deze situatie is natuurlijk nieuw voor mij, maar Wim en ik voelen elkaar goed en zitten op dezelfde golflengte. Het helpt ook dat we elkaar al bijna dertig jaar kennen.” (lacht)

“Als we trainen, staat Kirsten als eerste én als laatste op de baan, daartussen trainen de andere meisjes. Zo kan ze haar twee rollen prima combineren”, vult Fissette aan.

(lees verder onder de foto)

Kirsten Flipkens - © Jordan Leigh (Tennis Canada)
Kirsten Flipkens – © Jordan Leigh (Tennis Canada)

2009: België vs. Canada in Hasselt

Leuk weetje: veertien jaar geleden kruisten België en Canada voor het laatst de rackets in de Billie Jean King Cup (toen nog Fed Cup). Die ontmoeting, met Sabine Appelmans als kapitein, vond plaats in Hasselt mét Flipkens in de ploeg. Samen met Yanina Wickmayer (WTA D-97) bezorgde de Limburgse België toen zelfs het beslissende punt. “Eerlijk? Daar weet ik niets meer over”, antwoord Flipkens als haar er naar gevraagd wordt. “Hebben we toen gewonnen? Dan hoop ik dat we dat nu opnieuw kunnen doen.”

“Op papier is Canada favoriet, maar dat telt niet. Onze speelsters hebben de kwaliteiten om het verschil te maken en ik heb veel vertrouwen in hen. Voor beide teams geldt ook het mentale aspect: wie gaat het beste met de situatie om?”, weet Fissette.

“We gaan ervoor zorgen dat iedereen vrijdag honderd procent klaar staat, zowel op als naast de baan”, besluit Flipkens.

LEES OOK: Wim Fissette pakt uit met verrassende selectie voor Billie Jean King Cup-duel tegen Canada

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws