Home » Grand Slam » US Open » Gauff en Sabalenka strijden om US Open-titel

Gauff en Sabalenka strijden om US Open-titel

Gauff en Sabalenka strijden om US Open-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) kennen we de twee finalisten bij de vrouwen.

Coco Gauff (WTA-6) versloeg de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-10). Het werd 6-4 en 7-5.

In de eerste set stond de Amerikaanse 5-1 voor, maar Muchova vocht terug. Uiteindelijk haalde Gauff alsnog de eerste set binnen met 6-4.

Ook in de tweede set gaven de twee elkaar geen duimbreed toe. Pas bij haar zesde wedstrijdpunt klaarde Gauff de klus. Het werd 7-5.

De 19-jarige Gauff versloeg in de derde ronde Elise Mertens (WTA-32) en in de vierde ronde Caroline Wozniacki (WTA-623), die recent haar comeback maakte na meer dan drie jaar.

Vastgelijmd

In set twee werd de wedstrijd even stilgelegd. Dat kwam door een protestactie van activisten tegen fossiele brandstoffen.

Drie demonstranten, die zich in de bovenste tribunes bevonden, werden uit het stadion verwijderd. Dat duurde een tijdje omdat één van hen zichzelf had vastgelijmd op de vloer.

(lees verder onder de posts op X, het voormalige Twitter)

Te vroeg gevierd

Gauff haar tegenstandster wordt Aryna Sabalenka (WTA-2). De Wit-Russin, die na de US Open de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt, won tegen Madison Keys (WTA-17).

Keys haalde de eerste set binnen met 0-6 en stond 3-5 voor in de tweede set. Het leek einde verhaal voor Sabalenka, maar de 25-jarige winnares van de Australian Open (Australië, Grand Slam) eerder dit jaar liet zien waarom ze terecht de nieuwe nummer 1 wordt.

Ze won set twee met 7-6 (1). Ook in de derde set waren de twee erg aan elkaar gewaagd, maar het was Sabalenka die uiteindelijk zegevierde. Een supertiebreak moest de beslissing brengen.

Daarin dacht Sabalenka bij 7-3 dat ze de overwinning al binnen had. Maar een supertiebreak is uiteraard tot tien. Bij 10-5 was het ‘voor echt’ en liet Sabalenka de emoties de vrije loop.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws