Home » Grand Slam » Wimbledon » Geen nieuwe Wimbledontitel voor Flipkens

Geen nieuwe Wimbledontitel voor Flipkens

Geen nieuwe Wimbledontitel voor Flipkens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens zal tien jaar na haar titel bij de juniores, niet de titel bij de senioren winnen op Wimbledon. In de halve finale van het derde grandslamtoernooi van het jaar kwam ze te kort tegen een sterk spelende Marion Bartoli.

Kirsten Flipkens (WTA-20) wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen de Française Marion Bartoli (WTA-15). Hoewel Bartoli tot Wimbledon een kwakkelseizoen achter de rug had, kwam ze op het heilige gras weer helemaal onder stoom. Daarbij kwam dan ook nog eens dat Flipkens geen fan is van het krachtige en aanvallende spel van de Franse nummer 1.

En al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk waarom. Bartoli – door haar vele sprongetjes, loopjes en fistpumps (ook wanneer er geen bal in de buurt is), nog het best te beschrijven als een soort van Duracelkonijn op het veld – was meteen vanaf het eerste game dominant. Flipkens’ service, normaal een van haar sterkste punten, sputterde en ze kwam dan ook keer op keer in de problemen: 1-6.

Bij 0-3 in de tweede set riep Flipper de kinesist op het plein voor extra verzorging aan haar toch al pijnlijke knie, maar ook dat kon niet baten. Flipkens bleef verkeerde beslissingen maken, kreeg meer en meer last van haar knie en wist op een gegeven moment gewoon niet meer wat ze nog kon doen. Even leek er nog een opflakkering te komen met een break voor de Molse, maar dat was maar van korte duur: 2-6. En zo eindigt de droom van Flipkens in een knappe halve finale, waardoor ze maandag ook naar de 15de of 16de plaats op de wereldranglijst zal springen.

Welke plaats dat precies zal zijn, zal afhangen van hoe de Duitse Sabine Lisicki (WTA-24) het doet in de finale. Zij won een zenuwslopende halve finale tegen Agnieszka Radwanska (WTA-4) met 6-4, 2-6 en 9-7. Op die manier krijgt de finale toch nog een Belgisch kantje, aangezien Lisicki sinds kort gecoacht wordt door Wim Fisette, ex-coach van Kim Clijsters.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws