Home » Geen categorie » Geen problemen voor Van Uytvanck en Mestach

Geen problemen voor Van Uytvanck en Mestach

Geen problemen voor Van Uytvanck en Mestach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach zijn beiden uitstekend begonnen aan het toernooi van Sunderland (Groot-Brittannië, $ 15 000). Beiden ondervonden ze in hun eerste ronde-partij nauwelijks problemen met hun tegenstandster.

An-Sophie Mestach (WTA-361), die vorige week nog de finale speelde in Bath, was tegen de Venezolaanse Andrea Gamiz (WTA-301) meteen op dreef. Hun enige eerdere onderlinge duel – in 2009 op gravel – voorspelde een spannende wedstrijd (Mestach was toen na een nagelbijter in drie sets te sterk), maar ditmaal liet de Belgische het niet zo ver komen. Anso zette Gamiz van het begin onder druk en gunde haar amper twee games: 6-0 en 6-2.

Alison Van Uytvanck (WTA-187), het tweede reekshoofd in Sunderland, was net op tijd hersteld van een dijblessure om deel te nemen aan het toernooi. In haar eerste ronde moest ze de baan op tegen de Française Constance Sibille (WTA-319). In 2010 speelden de twee dames op een maand tijd maar liefst drie keer tegen elkaar, en elke keer won Sibille. Van Uytvanck (foto) bewees echter dat ze sindsdien heel wat progressie had gemaakt en domineerde de wedstrijd: 6-3 en 6-2.

In de tweede ronde ontmoet Mestach een andere Française, Myrtille Georges (WTA-251), het zesde reekshoofd. Zij speelden in 2012 al eens tegen elkaar en toen won Georges in drie sets. Van Uytvanck moet het in die tweede ronde opnemen tegen de Duitse Julia Kimmelmann (WTA-357). Ook voor hen wordt het hun tweede duel. In 2012 nam de Belgische al eens de maat van Kimmelmann, toen in drie sets. Mochten zowel An-Sophie Mestach als Alison Van Uytvanck hun wedstrijd winnen, dan mogen ze in de kwartfinales onderling uitmaken wie de beste is.

Tot slot kwam ook Elyne Boeykens (WTA-533) – die eerder al in de kwalificaties van het enkelspel verloor – nog in actie in Sunderland, maar dan in het dubbelspel. Aan de zijde van de Amerikaanse Caitlin Whoriskey was ze in de kwartfinale echter niet opgewassen tegen een Bulgaars-Pools duo. Boeykens en Whoriskey verloren met 3-6 en 1-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws