Home » Geen categorie » Geen tweede halve finale op rij voor Geens

Geen tweede halve finale op rij voor Geens

Geen tweede halve finale op rij voor Geens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens is er niet in geslaagd om voor de tweede week op rij de halve finales van een juniorentoernooi te bereiken. Op de Copa Del Cafe (Grade 1) moest hij in de kwartfinales de duimen leggen voor een Canadees. Ook in het dubbelspel is Geens, aan de zijde van Simon Stevens, uitgeschakeld in de kwartfinales.

Clément Geens (ITF-21) had vorige week een uitstekende week achter de rug op de Abierto Juvenil Mexicano, een Grade A-juniorentoernooi in Mexico. Als vierde reekshoofd bereikte hij er de halve finales van het enkelspel, en samen met Simon Stevens speelde hij ook de kwartfinales van het dubbelspel. Alles samen steeg hij daardoor bijna 50 plaatsten op de ITF-ranglijst. En lang zag het er naar uit dat hij deze knappe prestaties deze week op de Copa Del Cafe ging overdoen.

Na makkelijke overwinningen tegen de Amerikaan Francis Tiafoe (ITF-143), de Mexicaan Alan Nunez Aguilera (ITF-157) en de Amerikaan Dennis Uspensky (ITF-188) (waar hij trouwens vorige week ook al makkelijk van won), stond hij namelijk op nog één overwinning van de halve finales. Maar in die kwartfinale tegen de Canadees Tommy Mylnikov (ITF-91) liep het mis. Geens kon nooit echt een vuist maken, en verloor dan ook in twee sets. Het werd 2-6 en 3-6.

In het dubbelspel konden Clément Geens en Simon Stevens (ITF-156) – die eerder deze week al in de eerste ronde van het enkelspel tegen het elfde reekshoofd verloor – hun prestatie van vorige week wel overdoen. Ze hadden daar als derde reekshoofden echter toch redelijk wat moeite mee. Zowel in de eerste ronde (tegen een Kroatisch duo) als in de tweede ronde (tegen een Amerikaans-Russisch koppel) hadden ze een supertiebreak nodig om de overwinning binnen te halen. Ook in de kwartfinale tegen de vijfde reekshoofden Kerznermn en Wiersholm, beide Amerikanen, kwam er een supertiebreak aan te pas. Deze keer waren het echter niet de Belgen die hem wonnen: 9-11.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws