Home » Grand Slam » US Open » Geens blijft als enige Belgische junior over op de US Open

Geens blijft als enige Belgische junior over op de US Open

Geens blijft als enige Belgische junior over op de US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat Elise Mertens in de tweede ronde van het juniorentoernooi uitgeschakeld werd, is Clément Geens nog de enige overgebleven Belgische junior op de US Open. Geens neemt het in de achtste finales op tegen het derde reekshoofd.

In het juniorentoernooi van de US Open is Clément Geens nog de enige die de Belgische eer kan verdedigen. Geens is als dertiende reekshoofd geplaatst in New York en versloeg begin deze week in de eerste ronde in drie sets de de Koreaan Seong-Chan Hong. In de tweede ronde rekende de 17-jarige tennisser uit Waterloo met 6-4 en 6-0 heel gemakkelijk af met de Amerikaan Daniel Kerznerman.

In de achtste finales wacht voor Geens echter een lastige tegenstander. Daarin moet hij het om 17u. Belgische tijd opnemen tegen het derde reekshoofd in het juniorentoernooi, de Chileen Christian Garin. In het dubbelspel is Geens wel al uitgeschakeld. Geens geraakte samen met zijn Amerikaanse partner Noah Rubin niet verder dan de tweede ronde.

Bij de meisjes verliep het enkeltoernooi voor de Limburgse Elise Mertens teleurstellend. Mertens, als achtste geplaatst bij de meisjes, versloeg in de eerste ronde nog de Russische Alina Silich in twee korte sets. In de tweede set moest ze echter het onderspit delven tegen de lager gerangschikte Britse Katie Boulter. Mertens verloor in twee sets met 6-3 en 6-2. Op Wimbledon slaagde de Limburgse er nog in om de kwartfinales van het juniorentoernooi te bereiken.

In het dubbelspel loopt het beter voor Mertens. Ze bereikte samen met met de Turkse Ipek Soylu de kwartfinales van het toernooi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws