Home » Grand Slam » US Open » Gérard vergeet het af te maken op de US Open

Gérard vergeet het af te maken op de US Open

Gérard vergeet het af te maken op de US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het enkelspel op de US Open. De beste Belgische rolstoeltennisser kreeg kansen, maar kon ze niet afmaken.

Gérard (ITF-5) had geen geluk met de loting. Tegen tweede reekshoofd Stéphane Houdet (ITF-2) kon hij in zeventien duels nog maar drie keer winnen. Toch was het de Belg die het best startte. Met twee breaks kwam hij al snel op een comfortabele voorsprong in de eerste set. Zelf kwam hij niet in de problemen op zijn opslag en dus kon hij met 6-3 een knappe voorsprong laten noteren.

De tweede set begon een stuk minder goed voor Joachim Gérard. Hij moest meteen zijn opslag inleveren en keek al snel tegen een 2-5-achterstand aan. Hij gaf zich echter niet zomaar gewonnen en schakelde een tandje hoger. Houdet moest het spel ondergaan en kon enkel toekijken hoe Gérard erop en erover ging: 6-5. Even later was er zelfs een matchpunt, maar nu was het aan Houdet om zijn niveau op te krikken en een tiebreak af te dwingen. Daarin ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het de Fransman die twee puntjes meer kon maken: 5-7.

Wie dacht dat het nu over en out was voor Gérard, zat er flink naast. Ook in de derde set kwam hij al snel op een break voorsprong. Het zag er dan ook heel goed uit voor de 25-jarige Belg. Met twee nieuwe breaks zorgde Houdet echter in extremis nog voor een omekeer en met 5-7 was ook set drie voor de nummer twee van de wereld.

En zo moet Gérard nog wat langer wachten op zijn allereerste enkeloverwinning op een Grand Slam. Hij komt nog wel in actie in het dubbelspel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws