Home » Grand Slam » Goffin-killer Shapovalov nu zelf onderuit op US Open

Goffin-killer Shapovalov nu zelf onderuit op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Pablo Carreño Busta (ATP-27) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Hij was in vijf sets te sterk voor Denis Shapovalov (ATP-17) die eerder David Goffin (ATP-10) uitschakelde.

Carreño Busta, die zijn kwartfinale cadeau had gekregen van Novak Djokovic (ATP-1), beleeft een sprookje in New York. Hij moest dinsdagnacht wel vol aan de bak tegen Shapovalov in een wedstrijd die uiteindelijk maar liefst 4 uur en 8 minuten duurde.

De partij wisselde continu van richting, geen verrassing dus dat die uitmondde in een vijfsetter waarbij Shapovalov’s foutenlast hem uiteindelijk de das omdeed (76 ongedwongen fouten tegenover 42): 3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6 en 6-3.

Nerveus

“Ik begon erg nerveus aan de wedstrijd, ik wou te snel het punt maken”, liet Carreño Busta na afloop optekenen. “In de tweede set begon ik beter te spelen, tot ik in de vierde set last kreeg aan m’n onderrug. De fysio vertelde me dat het een beetje geblokkeerd zat en heeft z’n ding gedaan. Echt ongelofelijk. Daarna voelde ik me niet honderd procent, we waren al vier uur aan het spelen, maar kon ik wel m’n beste tennis terug bovenhalen.”

Voor de Spanjaard is het, na 2017, de tweede keer dat hij in de halve finale van de US Open staat.

Halve finale tegen Zverev

Carreño Busta’s tegenstander in die halve finale is de Duitser Alexander Zverev (ATP-7) die in vier sets de scalp nam van Borna Coric (ATP-32): 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1) en 6-3.

Voor Zverev is het de eerste keer dat hij in de halve finale van de US Open staat, een opportuniteit? “Ik denk dat alle halve finalisten kans maken op de titel, maar ik weet dat ik nog beter kan en dat geeft mij vertrouwen. Ik zit in de halve finale, maar ik kan nog steeds stappen vooruit zetten.”

Alexander Zverev - © Brad Penner (USTA)
Alexander Zverev – © Brad Penner (USTA)

Samenvatting Carreño Busta vs. Shapovalov

Samenvatting Zverev vs. Coric

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS