Home » ATP » Goffin na verrassende nederlaag tegen Struff: “Ik heb het laten liggen”

Goffin na verrassende nederlaag tegen Struff: “Ik heb het laten liggen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) redde het dinsdag niet in de derde ronde van het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000). “Ik heb kansen laten liggen”, beseft de Luikenaar.

Jan-Lennard Struff (ATP-34) speelde dan misschien wel een sterke wedstrijd, Goffin had alles in handen om de Duitser het hoofd te bieden. “Hij was heel agressief, maar toch kreeg ik kansen. Zo had ik hem in de derde set bij 3-3 moeten breken, maar ik sloeg in het net. Ook had ik eerder al de kans gehad om op 2-0 te komen”, aldus de Luikenaar na afloop.

“Uiteindelijk kwam het aan op details, maar ik heb wel kansen laten liggen en hij had zich vastgebeten in de wedstrijd. De snelle ondergrond was ook zijn voordeel. Hij had niets te verliezen en nam veel risico.”

Warm

Goffin mag zich nu in stilte voorbereiden op de US Open die volgende week van start gaat. Hij denkt wel dat het fysiek erg zwaar kan worden. “Het is hier nu al warm en dan moeten we nog vijfsetters gaan spelen”, klinkt het. “Ik heb nog een week om dingen op punt te zetten, zoals mijn opslag.”

Ziet de Belg zijn kans nu grote namen als Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-4) forfait gaven? “Het blijven stuk voor stuk moeilijke wedstrijden. Iedereen ruikt zijn kans en het is nog steeds een erg sterke tabel. Het wordt speciaal, maar ik zal er alleszins alles aan doen om ver te geraken.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS