Home » Grand Slam » Goffin over uitsluiting Djokovic: “Wat hij deed was belachelijk, dat zal mij nooit overkomen”

Goffin over uitsluiting Djokovic: “Wat hij deed was belachelijk, dat zal mij nooit overkomen”

Goffin over uitsluiting Djokovic: “Wat hij deed was belachelijk, dat zal mij nooit overkomen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De internationale tenniswereld is bikkelhard voor Novak Djokovic (ATP-1) na zijn diskwalificatie op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). David Goffin (ATP-10) noemt de actie van de Serviër “belachelijk”.

“Ik heb niet live gezien wat er is gebeurd, want ik was me aan het opwarmen voor mijn wedstrijd”, geeft Goffin toe. “Ik vernam het op sociale media en vind zijn diskwalificatie logisch. Als je met de bal een lijnrechter raakt, lig je eruit. Dat is nu eenmaal het reglement.”

De Belg begrijpt naar eigen zeggen niet wat Djokovic bezielde om zoiets te doen. “Eerlijk gezegd, vind ik het belachelijk van hem. Als je op een Grand Slam speelt, weet je dat er mensen rondom je staan. Bovendien is er geen publiek dit jaar. Het klopt dat die bal voor hetzelfde geld niemand raakt, maar helaas voor hem trof hij wel de lijnrechter. Het is alleszins een idiote manier om eruit te gaan.”

“Niet mijn manier”

De Luikenaar is ervan overtuigd dat hem iets gelijkaardig nooit zal overkomen. “Je kan altijd je kalmte verliezen, maar dit is niet mijn manier. En als ik het echt nodig zou vinden om stoom af te laten, zou ik dat nooit doen zonder te kijken. Ik zou die bal naar een zone sturen waar er niemand was.”

Novak Djokovic - © Twitter
Novak Djokovic – © Twitter

Eerste grandslamtitel

De uitsluiting van Djokovic betekent desondanks dat wie de US Open wint ook meteen zijn eerste grandslamtitel pakt. Een opportuniteit die Goffin liet liggen tegen Denis Shapovalov (ATP-17), al blikt de Belg toch tevreden terug op zijn toernooi. “Ik had enkele kansjes, maar Shapovalov speelde heel solide”, klinkt het. “De laatste weken voelde ik me niet geweldig en ik verwachtte niet meteen tot in de vierde ronde van de US Open te geraken. Ik zou getekend hebben voor dit resultaat en neem vooral heel wat positiefs mee naar de toekomst.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws