Home » ATP » Goffin weet waar het schoentje knelt: “Ik moet mijn killerinstinct tonen”

Goffin weet waar het schoentje knelt: “Ik moet mijn killerinstinct tonen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na zijn titel in Montpellier (Frankrijk, ATP 250) is David Goffin (ATP-13) opnieuw op zoek naar overwinningen. In het Midden-Oosten wilde het de voorbije weken niet lukken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zowel in Doha (Qatar, ATP 250) als in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) werd Goffin al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Op het onthoofde toernooi van Miami (Verenigde Staten, ATP 1 000) hoopt de Luikenaar op beterschap.

“Ik weet waar het schoentje knelt”, aldus Goffin. “Op momenten dat ik het moet afmaken, moet ik mijn killerinstinct tonen. Het is goed dat ik me elke keer in het gevecht kan mengen, maar ik moet het kunnen afmaken ook.”

“Het voordeel van mijn vroege uitschakeling in Dubai is dat nu enkele dagen meer heb om mij voor te bereiden op Miami. Ik wist dat het moeilijk ging worden (Goffin doelt op de coronacrisis, n.v.d.r.), maar goed, ik wou het proberen en ga voor een goed resultaat in de States.”

Meer kansen zonder toppers?

O.a. Rafael Nadal (ATP-3), Dominic Thiem (ATP-4) en Roger Federer (ATP-6) gaven al forfait voor Miami. Biedt dit perspectieven voor Goffin? “Ik weet het niet, elke wedstrijd is moeilijk. Dat iedereen afzegt, geeft aan dat het niet makkelijk is om naar daar af te reizen. Ik zal negentien uur op het vliegtuig zitten en na het toernooi hebben we maar één week om ons voor te bereiden op het gravelseizoen. Het is een waanzinnig programma, maar uiteindelijk gaat het om een groot toernooi en wil ik de kans grijpen om er te spelen.”

“Ik begrijp Rafa en Thiem, zij denken al aan hun gravelseizoen, hun hoogtepunt van het jaar.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS