Home » Nieuws » Halep mag opnieuw tennissen: “De waarheid heeft gezegevierd”

Halep mag opnieuw tennissen: “De waarheid heeft gezegevierd”

Halep mag opnieuw tennissen: “De waarheid heeft gezegevierd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De voormalige nummer 1 van de wereld, Simona Halep (NG), heeft goed nieuws gekregen. Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft haar schorsing van vier jaar teruggeschroeft. Als resultaat mag de Roemeense met onmiddellijke ingang weer deelnemen aan professionele tennis toernooien.

Zo komt er een einde aan de nachtmerrie waarin de 32-jarige Roemeense zich al anderhalf jaar bevond. In oktober 2022 werd Halep geband van het circuit omdat ze verboden middelen zou hebben genomen. De tennisster schreeuwde haar onschuld uit en krijgt nu dus officieel bijval.

“Ik kijk ernaar uit om weer te tennissen”

Halep’s initiële schorsing van vier jaar, waartegen ze in beroep ging, werd gereduceerd tot negen maanden. Aangezien haar schorsing inging in 2022, zitten deze negen maanden er al op en mag ze per direct weer deelnemen aan professionele toernooien.

LEES OOK: “Overtreding van dopingregels”: Halep wordt vier jaar geschorst

Op Instagram deelde de meervoudige grandslamwinnares hoe ze zich voelt bij de uitspraak. “De overweldigende steun van zoveel Roemenen heeft mijn vastberadenheid versterkt, waardoor ik deze zaak tot een terecht en eervol resultaat heb kunnen verdedigen.”

“Ik kijk ernaar uit om deze bladzijde om te slaan en met hernieuwde kracht en een versterkte geest weer aan de Tour deel te nemen. Het goede en de waarheid zegevieren altijd.”

Waar en wanneer we Halep voor het eerst weer zullen zien tennissen, is nog niet bekend.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws