Home » WTA » Halep reageert op schorsing: “Mijn strijd tegen deze valse beschuldigingen duurt voort”

Halep reageert op schorsing: “Mijn strijd tegen deze valse beschuldigingen duurt voort”

Halep reageert op schorsing: “Mijn strijd tegen deze valse beschuldigingen duurt voort”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nu Simona Halep haar straf kent in de twee dopingzaken die al bijna een jaar als een schaduw boven de tenniswereld hangen, is de Roemeense allesbehalve van plan om die te aanvaarden. “Het voorbije jaar was de zwaarste wedstrijd uit mijn leven en jammer genoeg duurt mijn strijd voort”, laat ze in een statement optekenen.

“Ik heb mijn leven gewijd aan de mooie sport die tennis is en ik neem de regels heel ernstig”, klinkt het in een verklaring op haar sociale media. “Ik weiger deze vierjarige schorsing te aanvaarden, want ik heb nooit bewust verboden middelen genomen.”

Volgens een onafhankelijk tribunaal kon Halep de “hoeveelheid bewijsmateriaal” niet weerleggen, iets wat de Roemeense stellig tegenspreekt. “Mijn vertegenwoordigers en ikzelf hebben het tribunaal en het Internationale Bureau voor Tennis Integriteit (International Tennis Integrity Agency – ITIA) overtuigende bewijzen voorgelegd ter verdediging, alsook verschillende legitieme vragen over de conclusies die werden getrokken omtrent de onregelmatigheden in mijn Athlete Biological Passport (ABP – biologisch (atleten) paspoort).

Geschokt en teleurgesteld

Halep, die in de lente van dit jaar nog vond dat er meer vaart achter haar zaak moest worden gezet, is wel dankbaar dat er nu een uitspraak is, maar noemt de beslissing “shockerend en teleurstellend”.

“Ik geloof in een zuivere sport en in bijna twee decennia, honderden toernooien en twee Grand Slam-titels, heb ik tweehonderd bloed- en urinetests afgelegd in het kader van verboden middelen. Al die tests waren zuiver.”

“Ter voorbereiding op het hardcourt seizoen in 2022, heb ik op aanraden van mijn betrouwbare team en fysiotherapeut mijn voedingssupplementen aangepast. Geen enkele van de ingrediënten in die supplementen bevatte verboden middelen, al weten we nu – en dat werd bevestigd door het tribunaal – dat één ervan was besmet door roxadustat.”

In beroep

Zoals verwacht, gaat Halep in beroep tegen de beslissing van het Internationale Bureau voor Tennis Integriteit (International Tennis Integrity Agency – ITIA). “Ik zal alle legale mogelijkheden aanwenden tegen het bedrijf van het bewuste supplement en er alles aan doen om mijn naam te zuiveren van deze valse beschuldigingen”, besluit ze. De 31-jarige speelster blijft ook gewoon doorgaan met trainen.

Lees hieronder de volledige verklaring die Halep op haar sociale media postte:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws