Home » Grand Slam » Australian Open » Kim Clijsters krijgt geen wildcard voor Abu Dhabi, Australian Open hoogst onzeker

Kim Clijsters krijgt geen wildcard voor Abu Dhabi, Australian Open hoogst onzeker

Kim Clijsters krijgt geen wildcard voor Abu Dhabi, Australian Open hoogst onzeker

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kim Clijsters (WTA- 1 029) opent het nieuwe seizoen alvast niet in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten, WTA 500) en ook de Australian Open (Australië, Grand Slam) lijkt haar te gaan ontglippen.

Waar en wanneer herneemt Clijsters haar comeback? Die vraag blijft, vijf dagen voor de jaarwisseling, nog steeds onbeantwoord. In Abu Dhabi, waar op 5 januari het eerste toernooi van het nieuwe seizoen van start gaat, viste de Belgische alvast achter het net. De wildcards zouden er naar speelsters gaan die net buiten de hoofdtabel vallen.

Australië dan? De organisatie van de Australian Open maakte al zeven van de acht wildcards bekend, allemaal lokale speelsters: Maddison Inglis (WTA-130), Astra Sharma (WTA-129), Daria Gavrilova (WTA-450), Lizette Cabrera (WTA-140), Samantha Stosur (WTA-112), Destanee Aiava (WTA-215) en Arina Rodionova (WTA-169). Ook Down Under lijkt Clijsters dus (voorlopig) uit de boot te vallen, al kan het natuurlijk ook dat zij geen wildcard wil.

Wachten

Tien dagen geleden stelde Tennisplaza aan Clijsters’ entourage de vraag wat haar plannen zijn. Toen luidde het dat de gewezen kampioene “wachtte op de WTA”. Op 19 december communiceerde de WTA haar kalender voor het eerste luik van 2021, maar zeven dagen later is het nog altijd verdacht stil in kamp Clijsters.

Einde carrière?

In de wandelgangen en op sociale media zijn de meningen verdeeld, maar steeds meer groeit het gerucht dat Clijsters haar racket opnieuw aan de haak heeft gehangen. Haar comeback viel het voorbije jaar deels in het water door de coronacrisis, maar de officiële toernooien die de Belgische wél speelde, brachten niet meteen het verhoopte resultaat. Op het exhibitietoernooi World TeamTennis (Verenigde Staten) oogstte Clijsters wel succes, maar moest zij vroegtijdig afhaken met een blessure. Tenslotte liet zij na haar verloren eerste ronde op de US Open in september ook weten meer tijd met haar familie te willen doorbrengen. Clijsters paste voor de Europese graveltournee die volgde en hult zich sindsdien in stilzwijgen omtrent haar carrière. Logischerwijs rijst de vraag of zij (of haar lichaam) het nog kan/wil opbrengen om op professioneel niveau te tennissen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws