Home » WTA » Wat zijn de plannen van Clijsters voor 2021? “We wachten op de WTA”

Wat zijn de plannen van Clijsters voor 2021? “We wachten op de WTA”

Wat zijn de plannen van Clijsters voor 2021? “We wachten op de WTA”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hoe zou het nog zijn met Kim Clijsters (WTA-1 029)? Sinds haar verloren eerste ronde op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) in september blijft het verdacht stil rond de Belgische.

Door COVID-19 viel de comeback van Clijsters grotendeels in het water. Naast drie officiële toernooien waarin ze telkens meteen onderuitging, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, WTA Premier), Monterrey (Mexico, WTA International) en New York, pakte ze met haar team New York Empire de hoofdprijs op het World TeamTennis-exhibitietoernooi.

Tussenin verhuisde de Limburgse ook (al dan niet definitief) naar de Verenigde Staten en interesse in de Europese graveltoernooien was er niet. “Ik wil tijd spenderen met mijn familie. Ik weet nog niet waar ik volgende keer zal spelen, maar ik zal jullie dit snel laten weten”, klonk het midden september.

Geen commentaar

Enkele weken voor de start van het nieuwe seizoen, lijkt de intussen 37-jarige Clijsters echter nog altijd niet veel meer te weten. Tennisplaza contacteerde haar management en vroeg of de Belgische plant deel te nemen aan de Australian Open (Australië, Grand Slam) en of zij nog aan het trainen is, maar kreeg weinig commentaar. “We gaan wachten op meer details van de WTA over 2021 voor we een reactie geven”, klonk het.

Ook op sociale media is het windstil rond de gewezen grandslamkampioene. Op Facebook en Instagram dateert haar laatste post van 23 september. Op Twitter is Clijsters iets actiever, maar praat ze niet over tennis.

Waar de Belgische haar racket terug zal opnemen, is en blijft dus vooralsnog een mysterie.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws