Home » European Open » Korda snelt naar halve finale op European Open

Korda snelt naar halve finale op European Open

Korda snelt naar halve finale op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sebastian Korda (ATP-36) heeft als eerste speler de halve finale bereikt op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij haalde het in twee korte sets tegen achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39).

In de eerste kwartfinale van de European Open stond achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39) uit Japan tegenover de 22-jarige Amerikaan Sebastian Korda (ATP-36). Korda stuurde vierde reekshoofd Karen Khachanov (ATP-18) huiswaarts. Nishioka won begin oktober nog het ATP 250-toernooi van Seoul waarna hij naar zijn hoogste ranking kom.

Het werd hun tweede duel. Korda won hun enige eerdere confrontatie. In de eerste set domineerde de Amerikaan de partij. Met 11 winners ging hij drie keer door de opslag van Nishioka. Korda liet ook weinig steken vallen op zijn opslag en snelde na amper 24 minuten naar 6-0 in de eerste set.

Na zeven gewonnen games op rij van Korda kon Nishioka in de tweede set eindelijk zijn opslag behouden. De Amerikaan bleef echter duidelijk de sterkste. Hij serveerde sterk en ging met een knappe lob bij 3-2 door de opslag van zijn opponent.

Korda benutte nog een tweede break met opnieuw een lob en maakte de partij af met 6-0 en 6-2 na amper 52 minuten. Hij treft in de halve finale US Openwinnaar Dominic Thiem (ATP-132) die topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-11) in drie sets opzijzette.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws