Home » European Open » Thiem redt drie matchballen en knokt zich naar halve finale European Open

Thiem redt drie matchballen en knokt zich naar halve finale European Open

Thiem redt drie matchballen en knokt zich naar halve finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dominic Thiem (ATP-132) heeft zich in een thriller geplaatst voor de halve finale op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij ging in drie spannende sets voorbij topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-11).

In de tweede kwartfinale van de European Open konden tennisfans genieten van een clash tussen topreekshoofd Hurkacz en ex-nummer drie Thiem. Hurkacz won in zijn eerste partij in drie sets van de jonge Brit Jack Draper (ATP-48), terwijl Thiem in eerdere partijen te sterk was voor onze landgenoot Michael Geerts (ATP-268) en zesde reekshoofd Francisco Cerundolo (ATP-28).

(lees verder onder de tweet)

Hurkacz leidde in de onderlinge duels met 3-0 en startte als topreekshoofd ook als favoriet aan de partij. De Pool nam de beste start en ging met een vroege break naar een 3-0-voorsprong.

Thiem klampte aan maar kon één breakpunt niet benutten. Een sterk serverende Hurkacz imponeerde met zeven aces en greep de eerste set met 6-3.

(lees verder onder de tweets)

In de tweede set hielden de twee spelers elkaar meer in evenwicht. Een spannende tiebreak bracht de beslissing. Hurkacz liep uit tot 6-4 maar Thiem redde twee matchballen, waarvan één met hulp van de netrand. De Oostenrijker werkte nog een derde matchpunt weg en greep de tiebreak met 11-9.

(lees verder onder de tweets)

De derde set werd opnieuw een zenuwslopend schouwpel. Beide spelers moesten een breakpunt wegwerken en uiteindelijk kwam het opnieuw tot een tiebreak. Daarin kwam Thiem op een 6-2-voorsprong en maakte hij de partij af bij zijn vierde matchpunt. De Oostenrijker speelt in de halve finale tegen de Amerikaan Sebastian Korda (ATP-36) die vlot achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39) klopte.

(lees verder onder de tweets)

Thiem was heel blij met zijn zege: “Het was een sensationele match. Ik speelde heel goed. De match begon niet goed in de eerste set en in de tiebreak in de tweede set had ik geluk met de bal op de netrand.”

“Hurkacz serveerde heel sterk maar ik heb goed agressief gespeeld. Het gaat super de laatste weken. Ik voel me hier goed op het veld.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws