Home » ATP » Malisse blikt terug op droomweek: “Ik had kippenvel”

Malisse blikt terug op droomweek: “Ik had kippenvel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Xavier Malisse (NG) liet afgelopen week de fans nog eens genieten van zijn talent op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Samen met zijn pupil Lloyd Harris (ATP D-222) beleefde hij een droomweek.

Wat begon als een halve grap, groeide uit tot één van de hoogtepunten van de zesde editie van de European Open. Een mooie winst in de eerste ronde op de kleine Court 1, gevolgd door een absolute stunt tegen de topreekshoofden in de kwartfinale. Tegen de derde reekshoofden kwamen Malisse en Harris net iets te kort in de halve finale, maar dat kon de pret niet deren.

“We zijn al twee matchen verder geraakt dan gedacht. Lloyd heeft hier zeven matchen in zes dagen gespeeld, en ook ik was niet meer topfit vandaag. Het ging gewoon wat te snel voor ons vandaag”, zei Malisse na afloop.

Malisse behoudt een mooie souvenir aan zijn comeback in Antwerpen: “Tijdens mijn carrière heb ik nooit veel in België kunnen spelen. Het gaf me echt kippenvel vandaag dat het publiek mijn naam scandeerde, en dat na al die jaren. De Lotto Arena zat bijna vol vandaag, dat is ook een goede zaak voor Dick Norman en voor de organisatie. Na een jaar zonder publiek opnieuw voor zoveel mensen te kunnen spelen was echt schitterend, het was een droomweek”.

Malisse: “Ik ben erg close geworden met Lloyd”

Lloyd Harris en Xavier Malisse - © European Open
Lloyd Harris en Xavier Malisse – © European Open

Tijdens het interview op de baan na de wedstrijd liet Malisse al verstaan dat het een éénmalige comeback was en dat hij volgend jaar in de bar te vinden zou zijn. Dat bevestigt hij ook achteraf: “Het was super om met Lloyd samen te spelen, we zijn op korte tijd erg close geworden. Dit was een unieke ervaring en leuk om momenten uit het verleden nog eens te herbeleven. Maar nu is het genoeg geweest.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS